Hjem/Solbriller/Polarisert
Grid banner
Filtrer og sorter

Polariserte Solbriller

5,814
  • Virtuelt prøverom
  • Nyankommet
  • Bestselgere
  • Resept
Upsell Banner for generic product page VTO POPUP
Filtrer og sorter
  • Polarisert
Sorter
Populære valg
Nyankommet
Rask frakt
Rimelig samling
Virtuelt prøverom
Kjønn
Barn
Dame
Herre
Tilbud
Billige briller
Lagersalg
Outlet
Merke
Toppmerker
Alle merker
Sport
Egenskaper
Form
Ansiktsform
Innfatningsfarge
Blå
Brun
Burgunder
Gjennomsiktig
Glitter
Grå
Grønn
Gul
Gull
Gunmetal
Hvit
Lilla
Mønster
Oransje
Rosa
Rosegull
Rød
Skilpadde
Svart
Sølv
To-tone
Linsefarge
Blå
Brun
Gjennomsiktig
Grå
Grønn
Gul
Gull
Lilla
Oransje
Rosa
Rød
Svart
Sølv
Rammetype
Glass type
Rammemateriale
Størrelse
XS
S
M
L
XL
40 mm69 mm
Pris
kr 211kr 14976

Polariserte Solbriller

På tidlig 1900-tallet ble en ny type beskyttende brilleglass oppfunnet og de første par polariserte solbriller ble laget. Hva er hovedaspekteret vi ser på når vi vurdere å kjøpe et nytt par solbriller?  

 

Solbrillenes hovedfunksjon er å beskytte øynene våre fra skadelige stråler utgitt fra solen og hjelpe oss med å myse mindre og ha klart syn selv på sommeren. 

 

Når vi leser om produktet ser vi gjerne om brilleglasset har UV beskyttelse. UV stråler reflekterer rundt oss hele tiden og hvis synet blir utsatt for det over lengre tid kan det forårsake langvarig eller kortvarig skade for øyet. Det er alltid lurt å tenke på at UV400 protection passer godt til solbriller.  

 

Men noen overflater som vann, snø eller asfalt reflekterer ikke UV stråler men skadelig gjenskinn. Et enkelt UV filter holder ikke og det er derfor polariserte solbriller har kommet med en god løsning til utendørs aktiviteter. 

 

Hva er polariserte solbriller? 

Polarisering er når lysbølger svinger i forskjellige retninger når de beveger seg gjennom rommet. Når lys reflekteres fra en perfekt horisontal overflate, blir det stort sett polarisert horisontalt. Mens lyset som sendes ut av solen er upolarisert og sprer seg i forskjellige retninger når det spretter av ujevne overflater.

 

Polariserte brilleglass har et spesielt belegg som stiller opp i horisontale rader over brilleglasset. Disse molekylene absorberer polarisert lys før de når øynene dine.

 

I hovedsak har polariserte solbriller et antirefleks filter som beskytter øynene dine mot skadelig gjenskinn produsert av polarisert lys som treffer en flat overflate.

 

Dette antirefleks filteret er hovedforskjellen mellom polariserte og ikke-polariserte solbriller. Selv om det avhenger av bruken av polariserte brilleglass, betyr det ikke nødvendigvis at de er bedre for øynene dine. Hovedaspektet er den visuelle kvaliteten den tilbyr. Polariserte solbriller bidrar til å beskytte øynene dine mot direkte lys og lysrefleksjon for et klarere syn utendørs.

 

Hva er fordelene med polariserte solbriller? 

Hvis du er glad i utendørs aktiviteter som fiske, slalom eller tilbringer mesteparten av dagen din på veien bør du vurdere et par polariserte solbriller. 

 

Hvis du elsker å fiske og være i nærheten av vann, finnes det mange fordeler ved å kjøpe et par polariserte fiske solbriller. Lys vil reflektere og treffe deg rett i øynene, som kan gjøre skade på øynene hvis det skjer over lengre tid. Så hvorfor ikke beskytte øynene mens du koser deg med å fiske? Ta et kult bilde med fangsten i hånden og går med et kult par polariserte solbriller. 

 

Hvis du ønsker å gå på slalom på Hovden bør du vurdere et par polariserte skibriller. Polarisert lys reflekterer fra snøen og skaper skadelig gjenskinn som kan gjøre det vanskelig å kjøre slalåm. 

 

Når du kjører til kontoret eller er på roadtrip med familien er det viktig å ha så klart syn som mulig. Det tar bare et sekund for synet å bli forstyrret av eksterne faktorer som sollys. Polariserte solbriller passer bra som kjøre solbriller da antigjenskinn belegget hjelper med å blokkere lys, noe som gjør kjøreturen tryggere.  

 

Alle aktiviteter som skjer utendørs på en solskinnsdag bør være ledsaget av et par polariserte solbriller. 

 

Hvordan fungerer polariserte solbriller? 

Polariserte brilleglass hjelper med å redusere gjenskinn og lys inn til øynene. 

 

Når lyset treffer en flat overflate som vann, asfalt og til og med glass og metall, spretter det tilbake og gjør det vanskelig å se. Normale brilleglass beskytter mot UV stråler, men de filtrerer ikke gjenskinn. Det er her polariserte solbriller kommer inn i bildet, dette spesifikke belegget vil filtrere vekk gjenskinn, eliminere horisontalt lys og gi klart syn. 

 

Dette belegget vil også øke klarhet og forsterke kontrast, slik at farger blir mer levende. De kan hjelpe med øye belastning hvis du tilbringer mange timer ute i solen. 

 

Hvordan vite om solbriller er polariserte?

Det enkleste er å sjekke produktets beskrivelse og søke etter polariserte brilleglass. Men hvis du har kjøpt et helt tilfeldig par solbriller og ønsker å vite om de er polariserte kan du prøve disse testene: 

 

• Ta dem med til en flat overflate som vann eller asfalt på en solskinnsdag, hvis du ikke opplever uklart syn, er de mest sannsynlig polariserte solbriller. 

• Du kan også prøve å sette dine polariserte solbriller foran en svart opplyst LCD-skjerm. Når du snur brilleglasset skal de mørklegges. Hvis du prøver å se på TV eller telefonen med polariserte solbriller vil du ikke kunne se mye.  

 

Du kan lære mer om polariserte og ikke-polariserte solbriller her for å sørge for at du finner det perfekte paret for deg.  

 

Hvilke merke av polariserte solbriller er best?

Hos SmartBuyGlasses vil du finne et stort utvalg av polariserte solbriller som kan passe dine behov, vi har alt fra vår Value Collection til designer merker.

 

Mange merker tilbyr polariserte brilleglass men sjekk alltid produktbeskrivelsen for å være sikker. En annen måte å finne et perfekt par  er å søke gjennom solbriller filtrert for utendørs aktivitet du liker. Hvis du liker å sykle lange distanser bør du for eksempel sjekke sykle solbriller, hvis heller liker å løpe bør du sjekke våre trendy par av polariserte løpebriller.

 

Men det stopper ikke opp der, ta en titt på våre polariserte clip-on solbriller, perfekt for deg som er spontan og ønsker å finne raske løsninger.


Finn et stort utvalg av polariserte styrke solbriller i ulike innfatninger, farger og former som passer enhver ansiktsform, er du usikker på din ansiktsform kan du sjekke vår ansiktsform guide. Hos SmartBuyGlasses vil du finne ulike rimelige polariserte solbriller til ditt neste eventyr!