Hjem/Briller/Lesebriller
Grid banner
Filtrer og sorter

Lesebriller

928
 • Blålysbriller
 • Progressive
 • Rimelig samling
 • Nyankommet
 • Virtuelt prøverom
 • Gjennomsiktige rammer
1-59 av 928 produkter
Filtrer og sorter
 • Lesebriller
Sorter
Populære valg
Nyankommet
På lager
Rimelig samling
Virtuelt prøverom
Kjønn
Dame
Herre
Tilbud
Lagersalg
Outlet
Merke
Alle merker
Egenskaper
Form
Ansiktsform
Innfatningsfarge
Blå
Brun
Burgunder
Gjennomsiktig
Grå
Grønn
Gul
Gull
Gunmetal
Hvit
Lilla
Mønster
Oransje
Rosa
Rød
Skilpadde
Svart
Sølv
To-tone
Rammetype
Linsetype
Rammemateriale
Størrelse
S
M
L
46 mm54 mm
Pris
kr 83kr 2702

Lesebriller

Over tid kan synet vårt bli verre. Vårt syn er kritisk til hvordan vi lever livet vårt. Uansett om vi er på jobb eller hjemme anstrenger vi alltid øynene. 

 

Riktige par lesebriller kan hjelpe øynene dine å fokusere bedre og beskytte synet ditt. Lesebriller er også kjent som ferdig lesere, juksemakere, forstørrelses glass, ikke resept lagte lesere eller generiske lesere. De er laget for å kunne gjøre ting på nært hold, slik som å lese. 

 

Generiske lesebriller er ikke laget for å passe en person sitt spesifikke behov. De vil ikke fungere for deg om du har astigmatisme eller en annen brytningsfeil på begge øynene. Vanlige lesebriller funker bra for de som ikke trenger mye synskorreksjon på avstand, men må se bedre på når de jobber med noe på nært hold.

 

Men hvis du trenger omfattende avstand justeringer, vil ikke ordinære lesebriller virke, du bør se etter briller med styrke som kan korrigere synet samtidig som de hjelper med lesingen.  

 

Med SmartBuyGlasses kan du se stilig ut samtidig som du korrigerer synet ditt. Takket være vårt brede utvalg av lesebriller, er vi sikre på å dekke alles mote preferanser!

 

Trenger jeg lesebriller? 

Hvis du aldri har gått med briller før kan det være vanskelig å akseptere at du kanskje trenger lesebriller. De naturlige innvendige linsene i øynene blir mindre fleksible etterhvert som du blir eldre. Dessverre har de ikke samme kapasitet til å fokusere fra langt til nært syns slik som da du var yngre. Nærsynet blir dårligere når øynene dine blir mindre fleksible.

 

Dette er også kjent som presbyopi og kan gjøre deg usikker på om du trenger lesebriller.  Here er noen måter å finne ut om det er på tide å få seg lesebriller: 

 

 • Du er over 40 år. Alles syn forverres i ulik hastighet, selv om presbyopi rammer de fleste rundt førtiårene.
 • Når du leser eller jobber med en datamaskin blir du trøtt i øynene. Blir øyelokkene dine tunge mens du fokusere i  arbeid eller leser? Opplever du at du nikker mot PC-en din? Når du utvikler presbyopi, jobber øynene dine hardere slik at du kan føle mer belasting.
 • Synet ditt er tåkete. Øynene mister fleksibiliteten når de eldres, som gjør at de ikke kan fokusere like lett på lys. Det er mulig at øynene ikke tilpasser seg i samme tempo, som kan resultere i dobbelt syn. 
 • Du slår alltid på lyset. Kravet om sterkere lys er en klar indikasjon på presbyopi. Det kan være på tide med lesebriller hvis du trenger å slå på mange lys i et rom for å føle at det er lyst nok til å kunne fokusere på ordene du leser. 
 • Du får mer og mer hodeverk. Hodeverk kan oppstå hvis du anstrenger øynene for å lese eller fokusere på arbeid på nært hold med jevne mellomrom. Du kan ha presbyopi hvis du har hodepine bak øynene.

 

For å få undersøkt synet ditt, kan du avtale en time med øyelegen din for en fullstendig øyeundersøkelse. Fordi synet ditt kan endre seg raskt, selv om det har gått mindre enn ett år siden forrige test, bør du oppsøke lege hvis du opplever noen problemene som er nevnt ovenfor. 

 

Hvordan vet du irken styrke du må ha på lesebrillene? 

Dioptri avlesning testen er en av de enkleste og mest brukte prosedyrene for å finne ut hvilken styrke lesebriller du trenger. En dioptritest er et diagram som inneholder rader med tekst. Hver rad har en variert skriftstørrelse, som starter med mindre tegn og lavere styrke krav og fortsetter oppover mens du leser nedover i papiret. Diagrammet vil begynne med ord som krever +1,00 styrke for å lese og gå ned til de som krever +3,25 styrke.

 

For å utføre testen, heng diagrammet 14 tommer unna øynene og les fra den øverste raden, som er den minste, uten briller. Hvis denne linjen er vanskelig å lese, gå nedover radene til du finner en linje som er tydelig.

 

Når du kommer til en linje du kan lese uten briller, se på styrken på siden av linjen. Dette er styrken du trenger på dine lesebriller! Hvis du har problemer med å lese teksten på bunnen av testen, er det anbefalt at du kontaker din optiker så de kan gi deg råd om hvilken styrke du trenger.  

 

Er databriller forskjellig fra lesebriller? 

Databriller og lesebriller er veldig like. Faktisk bruker noen mennesker lesebriller mens de jobber på datamaskinen. Hovedforskjellen er at det å sitte ved en datamaskin har en tendens til å være plassert lenger unna deg enn du ville holdt en bok. En annen forskjell er at databriller ofte har en svak gul fargetone eller et spesifikt belegg som hjelper til med å filtrere skadelig blått lys som sendes ut av digitale enheter.

 

Mange er interessert i både lesebriller og beskyttelsen som databriller gir også kjent som blålys blokkerende briller. Hos SmartBuyGlasses, trenger det ikke å gå på kompromisser, du kan få det beste av to verdener med å enkelt legge til zFORT® brilleglass belegg på dine lesebriller ved betalingen for å transformere de til  blålys briller.

 

Hvis du ønsker å vite hva slags lesebriller som passer best til din ansiktsform, sjekk ut ansiktsform guide og finn ditt perfekte par!