Optician Q&A

?
har du flere spørsmål? spør her

Trenger babyen din solbriller?

svar:

Å bruke solbriller er veldig bra for en baby, da det vil beskytte babyens øyne mot skadelige UV-stråler. Det vil beskytte babyens øyne mot å utvikle problemer senere som for eksempel grå stær og makuladegenerasjon.

Babyer får 3x større eksponering for solen enn en gjennomsnittlig voksen takket være utendørs leketid, og øynene deres er langt mer følsomme ettersom de fremdeles utvikler seg og ikke kan behandle UV-stråler så effektivt som voksne kan. Derfor er UV-beskyttelse et absolutt must for de små øynene. Å sette solbriller på barna dine og sette i gang sunne utendørsvaner som å bruke solkrem og rydde opp etter å ha lekt, kan beskytte dem mot vanlige infeksjoner så vel som øyeforhold som kan utvikle seg senere i livet.

 

Imidlertid vil en baby kaste det du legger på ansiktet deres, så et par solbriller er ikke et unntak. Hvis babyen din er ikke super samarbeidsvillig, vil solbrillene havne på bakken. Et godt alternativ er en stor hatt som dekker babyens ansikt og skuldre fra solen. Hvis den lille bruker briller og du vil forbedre synet utendørs, bør du vurdere å kjøpe overgangslinser eller få solbrillene sine til å passe på resept. Les vår guide for valg av briller til barnet ditt her.

 

Hvis du fortsatt planlegger å kjøpe solbrillene til babyen din, foreslår vi at du velger et par som er veldig slitesterkt, siden kastingen kan bryte dem raskt. Sørg også for å kjøpe et par med høy UV -beskyttelse, minst 99% anbefales. Til slutt anbefales en snor eller elastisk hodebånd for å holde paret på babyens ansikt. Hos SmartBuyGlasses gjør vi utendørs lek morsomt og trygt med vårt store utvalg av baby solbriller.

 

Se etter baby solbriller med stropp som disse polariserte baby solbrillene. De beste baby solbrillene i Norge finner du på SmartBuyGlasses med en rekke alternativer- fra Ray-Ban baby solbriller til baby jente solbriller og mange flere.