Briller | SmartBuyGlasses Norge

Hvordan vaske brillene dine

Den letteste måten å holde brillene dine i god stand og hindre ripete glass er å vaske dem hver dag. Når det kommer til å vaske briller, har alle forskjellige meninger om hva som fungerer og ikke fungerer. Men det er viktig å vite hvilken måte du bør vaske brillene dine på slik at du unngår skade. For å kunne ta best mulig vare på brillene dine, fortsett å les for å finne den beste måten å vaske både brilleglass og innfatninger.

Å vaske briller på den beste måten

Mange skjønner ikke at om brillene blir vaskt på fil måte, kan det gjøre skade! Hvis du bruker husholdningsartiker som ikke er trygge for brilleglassene, kan det oppstå riper eller skader i overflaten av glassene. Her er våre tips for sikker vask av dine briller som hindrer skade på brillene dine.

Vask brilleglassene dine på best mulig måte

Om et er mye smuss eller annet på glassene dine, skull de ltt under rennende varmt vann. Etterpå bør du bruke en brillespray sammen med en mikrofiberklut , som du forsiktig tørker av glassene med. .

 

Hvis du lurer på hvor du får kjøpt egnet brillespray, har du flaks. Når du kjøper briller fra  SmartBuyGlasses følger det med en gratis mikrofiberklut til hvert brillepar. En egnet spray til brillene dine får du kjøpt hos de fleste optikere, apotek og matbutikker.

Hvordan vaske innfatningen

Du kan bruke brillesprayen på innfatningen også siden den er skånsom men alikevell fjerner smuss. Om du er i mye aktivitet mens du bruker synskorrigerende briller, er det lurt å rengjøre innfatningen regelmessig slik at det ikke bygger seg opp med smuss.Things to avoid when cleaning your lenses

Hold deg unna tørkepapir og klær

Aldri bruk t-skjorter, lommetørkler, servietter, tørkepapir, eller såpe. Over tod vil dette kunne skade belegget på brillene og kan dermed derigjen skape trøbbel med garantien på brillene. 

Selv om disse dagligdagse produktene virker harmløse, er de laget av små materialer og har ujevn overflater som kan ripene opp glassene dine, Disse ripene vil endre måten lys passerer gjennom brilleglassene som igjen vil lede til synsproblemer eller irritasjon i framtiden. Hvis du må vaske brillekluten din, unngå å bruk tøymykner da det kan gi striper på glassene dine.

Hold deg unna saltvann

Havet ødelegger synskorrigerende briller, spesielt om de har belegg. Mange ting ruster eller forfaller om de regelmessig er i kontakt med salt luft nær stranden eller saltvann. Det er derfor viktig å huske på at også briller ikke bør være eksponert saltvann, da kan de bli skadet, å det vil ikke telle som en produksjonsfeil. Hold brillene dine sikre å borte fra havet neste gang du går på stranden.

Hold deg unna oppvasksåpe, vindusrens og spytt

Dine briller er en investering,  og hvis de er møkkete, vil du kanskje intuitivt bruke spytt for å vaske av smuss.  Men, spytt er både uhygienisk og kan også spre smuss og bakterierer videre.  Den neste tanken vil kanskje være og bruke vaskemiddel på brillene dine. Men pass på, mange vaskemidler består av kjemikalier som er skadelige om de kommer for nært øyet og kan i tillegg ødelegge brillene dine. Du bør kun bruke brillespray eller annet som er spesifikt for vask og brillerens.. 

Når du søker på nett, vil de fleste kildene vise deg hvordan du bruker oppvasksåpe når du vasker dine briller. Men om dine briller har glass belegg som anti refleksjon, UV beskyttelse, eller blå lys blokkering, er dette et absolutt nei! Om brillene har et slikt lag  vil poppvasksåpen over tid bryte ned belegget i glassene dine. Om disse lagene forsvinner, vil brillene igjen være mer mottakelig for andre typer skader.

Hva skal jeg vaske brillene mine med?

 

Hvordan holde brillene rene

Så snart brillene dine er rene, er det neste steget å oppbevare dem slik at de holder seg rene! Det beste brilleetuiet er hardt og beskytter brillene fra å bli knust, For mer informasjon om alt som omhandler briller, sjekk utt vår optiske senter å snakk med en av våre konsulenter på nett idag.