Briller | SmartBuyGlasses Norge

Hvordan virker briller?

Synskorrigerende briller er en daglig  nøvndighet for over  60% av befolkningen Historien om disse relativt enkle objektene er kompleks. Noen sier at det tidligste paret med briller ble oppfunnet på 1300-tallet i Italia. Andre sier at en engelsk munk laget dem. Uavhengig av hvem som fant dem opp, hr synskorrigerende briller idag kommet en lang vei både når det kommer til design, trender og komfort. Men hva er synskorrigerende briller, å hva gjør brillene for å korrigere synet vårt?Nonetheless, prescription glasses are an everyday staple that have come a long way in design, trends, and comfort. But what are prescription glasses, and what do glasses do to correct our vision? 
 

Hvordan korrigerer briller synet?

Synskorrigerende briller virker virker ved å flytte lyset i det det treffer øyet. Dette gjør at øynene dine kan konsetrere lyset til ett punkt på netthinnen. Netthinnen er ett lager av celler i fronten av øyet som reagerer på lys. Denne reaksjonen blir sendt vidre til hjernen, som igjen konverterer cellenes reaksjoner til bilder. Enkelt fortalt, briller virker ved å forskyve lyset gjennom ett glass, å ved rett synskorrigering , manipulere lyset til å nå den rette plassen pånetthinnen. Dette resulterer i ett klart og tydelig bilde,.

Hvilke typer briller finnes?

Selvsagt kan ikke alle ha samme problem med synet sitt. Avhengiv av hvilken korrigering, så vi brillen bli skreddersydd ditt behov. Bilder vil fremstå som uklare på netthinnen om du er nærsynt eller langsynt. Ved nærsynthet vil bildet fokusere på fremsiden av netthinnen  mens ved langsynthet vil bildet være fokusert bak netthinnen,  

 

Andre problemer, som for eksempel skjeve hornhinner, oppstår når hornhinnen er ujevnt formet, som gjør at lyset blir ført i ulike retninger. Et annet vanlig problem er nedsatt nærsyn, som er gradvis svekket evne til å fokusere på nære objekter, Ved en synsundersøkelse, vil du få vite nøyaktig hvilken type synskorrigerende brille du trenger. Men hvordan kan glassene avvike fra hverandre for å gi korrekt syn?

 

Hvordan virker prismeglass?

Hvis du lider av dobbelt syn, vil prismeglass hjelpe deg å balansere øynene, slik at du bare ser et klart bilde. Prismene i glasset bøyer lyset før det når øyet ditt. Lyset er sendt til rett plass på netthinnen til hvert av øynene, Effekten blir da at hjernen kombinerer de to bildene, til ett klart bilde.

 

Hvordan virker progressive glass?

Tre korrigeringer er kombinert til ett par med proggresive briller, som hjelper mot nedsatt nærsynhet. du kan gjøre nære aktiviteter(som å lese en bok), middels distanse arbeid(se på en nettside) , og også langsynte aktiviterer (som kjøring) uten å bytte briller. For å fokusere på forskjellige punkter av linsen, er det bare å justere posisjonen på brillene.

 

Prisme og progressive glass er ikke de eneste synskorrigerende glass typene som finnes. Hvis du vil lære mer om hvordan glassene virker og de ulike synskorrigerende glass typene som tilbys, ta en titt på vårt optiker senter. Briller kan være et komplekst tema, og å klare å forstå kjemien bak kan kreve mye lesing, Men for nå, bør du kunne vite det grunnleggende om hvordan briller virker og ikke minst ha en større selvtillit når du skal ut å kjøpe ditt neste par.

 

For du skulle trenge til dine synskorrigerende briller, kan du handle fra et utvalg av designere og prisvennlige briller. Om du skulle ha flere spørsmål, er vår optiker bare ett klikk unna.