Med en Lidenskap for briller

Historiske Mote-Ikoner
, / 1016 0

Historiske Mote-Ikoner

SHARE
Historiske Mote-Ikoner

Kulturelle ikoner. Hva betyr egentlig det? Hvis du noen gang har sett «Devil Wears Prada» – en film for både historie bøkene og for mote-elskere, så vil du nok være enig i at den er en av de mest sitatbare filmene i mote-historien. Du har for eksempel øyeblikket i de avsluttende scenene når Andy Sachs og Miranda Priestly sitter bak i privatbilen, og venter på å bli møtt av motepressen i Paris. Lang historie gjort kort: Andy har forandret seg. Hun forrådte vennene hennes, og Miranda kunne ikke brydd seg mindre. Med tanke på personligheten til Miranda, hvorfor skulle hun ha brydd seg? Hennes svar til Andy var et skarpt, men subtilt «Oh, don’t be ridiculous, Andrea! Everybody wants this. Everybody wants to be us.” Rett og slett ikonisk.

miranda-priesly-giphy-gif

Source: Giphy

Mote, litt som politikk, historie og vitenskap – er skapt av helt ekstraordinære individer. Menn og kvinner som er milevis fra den vanlige, basice, normale  personen (der Miranda Priestly er en av de minst standarde karakteren i den fiktive verden.). Det sies at noen vil være som de, imens andre simpelthen vil være de. Det er på grunn av dette at Smartbuyglasses tar et blikk tilbake og mimrer om de største pionerene innen brille-mote i moderne tid.

1. Audrey Hepburn

Den legendariske lille svarte kjolen skylder de ikoniske solbrillene en takk for tilskuddet til antrekket. Sammen skaper de en delikat balanse mellom eleganse og dristighet, det gamle og det nye, tradisjon og innovasjon. Alle som har sett Breakfast at Tiffany’s (1961) skjønner akkurat hvilken revolusjonerende person Audrey var. Det er på basis av dette at vi har dedikert en egen side til Audrey i Kjendis seksjonen vår “Celebrity Eyewear Spotter”. Takket være Audrey, så er skilpadde-skall mønstre fortsatt en av de mest slående mote-erklæringene selv idag.

hepburn-icons-in=sunglasses

Source: Giphy

I filmen så bruker Hepburn Oliver Goldsmith Manhattans – et par mørke skilpaddeskall-mønstrede briller med grønne glass. Manhatten brillene er sjeldne nå til dags, og ville nok kostet mer enn det hvite ut av øyet for et par av de originale brillene. Her så Céline en mulighet til å designe deres egne Audrey-inspirerte solbriller, sooom du kan finne her.

2. Buddy Holly

Buddy-Holly-icons-in-eyeglasses

Et annet kultur ikon er en mann som kan minne om en strammere, mer avslappet versjon av Clark Kent. Kåret til en av de mest sexy mannlige musikerene noensinne av LA Weekly. Buddy Holly var som en magnet for alle han møtte. Musikken hans var riktignok ikke like populær som de største rockeartistene på 1900-tallet, men på tross av det så er og var hans tykkrammede-svarte briller, helt legendariske. Før Buddy Hollys tid, så var slike briller ansett som direkte nerdete og håpløst ukule. Kanskje det er kontrasten mellom en velstelt kor gutt og en selvsikker råsexy rockestjerne, som førte til at Buddy Holly la igjen sitt merke i mote-historien.

tom ford eyeglasses for buddy holly

Hvis Buddy Holly ennå var I live, ville han nok gått for et par av disse Tom Ford brillene. Kanskje rart, men disse tykkrammede brillene er stilige for enhver gentleman.

3. John Lennon

John-lennon- icons-in-eyeglasses

70-tallets frie kjærlighet, eksperimentelle musikk og radikalske politikk lever ennå på universiteter rundt om I verden. JOHN LENNON var muligens den mest kreative og rebelske av Beatles medlemmene. Han førte en veldig frigjørende og individuell livsstil, helt frem til hans død. Hans kjente eksentriske stil, kanskje aller best poengtert av brillene hans, var noe av det som gjorde han til den legenden han er. De runde-innfattede-brillene var originalt kjennemerke til venstre-vingen av europeiske intellekt. Som et resultat av dette, så ble stilen videreført av fri-tekende artister og studenter verden over, med John Lennon som frontfigur.

John-Lennon-Inspired-Street Style

Source: Generation-G

Source: Generation-G

De runde brillene har selv blitt et ikon i brilleverden. Passende for individene som ikke bryr seg om trender fra 2 sesonger siden. Utenom det, så er det helt objektivt veldig stilige, og designet for de som ikke følger strømmen.

4. P Diddy

pdiddy-eyewear-icons

Sean John Combs aka Puff Daddy sitt ettermæle innenfor musikkverdenen, er ikke spesielt mye å skryte av. På tross av det er han fortsatt veldig relevant og har mye innflytelse blant unge rappere idag. Når det kommer til stil derimot, så har Diddy mye han kunne lært hvermannsen. Muligens en av de stiligste rapperne i live, så var han og den første rapperen som fikk kontakt med Vogue’s Anna Wintour. Enda en fun fact om Diddy, samme med Anna, er at han veldig sjeldent møter opp på et arrangement uten å være iført solbrillene sine.

Det er ikke tvil om at stilen hans har vært smårevolusjonerende og kombinert og skapt et komprimiss mellom det maskuline og street-hip-hop. Du skal lete lenge for å finne et bilde av P Diddy der han ikke ser ut som en milliardær, solbrillene er en essensiell del av det. Vanligvis bruker han noen metal-innfattede aviators. Suit up og kjør hardt med disse Cazal’s brillene.

cazal-shades-for-an-icon

 

5. Lady Gaga

lady-gaga-eyewear-icons

Først og fremst så er Lady Gaga utrolig kreativ, original og innovative. Originalt var hun en låtskriver, men som vi alle vet så stoppet hun ikke der. Dama har nok talent til å fylle en hel uke med Broadway forestillinger. Den akustiske versjonen av Poker Face er nesten for bra. Det er ikke for ingenting at Lady Gaga har blitt en av de mest minneverdige ikonene i vår generasjon.

Lady Gagas stil minner mye om Bjorks visual history. Hun er overalt, det er ikke noe struktur til det. Merkelig nok, så funker det. Hun er den moderne representanten av motehistoriens dristigste ikoner. Innenfor mote, så er det ikke feil å si at Lady Gaga gjenspeiler begrepet «Go hard or go home» ganske så bra.

LMNT S31117 Solbriller

Hvis du vil lese mer om modern ikoner, så kan du sjekke ut https://lmnteyewear.com/. Der finner du garantert noe du liker! La deg bli inspirert av vår kjendis-inspirerte solbrille-kolleksjon.

LMNT S31117 Sunglasses

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published.