Med en Lidenskap for briller

Ulike sportsbriller til ulike typer sport

Ulike sportsbriller til ulike typer sport

SHARE
, / 1395 0

Det er sommer og sol, og mange av oss elsker å drive med sport utendørs. Da er det lite som er viktigere enn å huske sine sportsbriller for å ha god sikt under alle forhold. Like viktig er det å beskytte øynene sine mot sterk UV-stråling, samt slippe ubehagelig mysing mot sola. Dersom du har en favorittsport, så har du kanskje noen ganger lurt på hvilke solbriller som egner seg best til akkurat din aktivitet? Her skal vi prøve å gi deg svaret!

De beste solbrillene til sykling

_GGG0876

Om du har tenkt deg på en rolig sykkeltur langs landeveien eller lader opp til et skikkelig gateløp, så trenger du et par solbriller som er like kule som sykkelen din. Heldige deg! Sykkelbriller er kjent for sine sterke farger og ville design, men under overflaten er de lastet med høyteknologisk funksjonalitet. De beste solbrilleparene skjermer øynene mot smuss, insekter og lavthengende greiner, men er også behagelig å bære. Ta en titt på våre favoritter!

 1. Nike RABID EV0603 007: Dette er typiske unisex sykkelbriller i wraparound-stil og med en praktisk ergonomisk form. Den røffe innfatningen i sort understreker det sporty imaget du er på jakt etter.
 2. Oakley-OO9181-RADARLOCK-PATH-918135: En utrolig high-tech herremodell som skriker fart. Det holder at du tar på deg disse sporty solbrillene med fargede glass, og du vil skremme syklisten ved siden av i ethvert løp!
 3. Rudy Project SENSOR SP364133: Dette er en mindre ekstrem modell som likevel har et sporty preg. De fargede glassene og den gjennomsiktige innfatningen gir deg et nytt og annerledes image når du sykler rundt, det være seg i byen eller ute skogen.

 

De beste solbrillene til løping

_GGG0791

Det er ingenting som føles bedre enn en lett bris som kommer mot deg mens naturen passerer når du løper lett på en solrik dag. Inntil du selvfølgelig får et insekt i øyet, eller solen plutselig bestemmer seg for å blende deg i første motbakke. Da er det mindre morsomt. Det er derfor seriøse løpere alltid har med seg et par solbriller når de er ute og løper. Solbriller til løping beskytter deg ikke bare mot de farlige UV-strålene fra solen. De beskytter deg også mot blending og ekle ting som svever i luften, og som kan komme inn i øynene mens du løper. Vi har valgt tre av de mest solgte – og beste å løpe i – solbriller, for å gi deg noen gode alternativer å velge blant:

 1. Rudy Project ERGOMASK SP304169PME: Dette sporty solbrilleparet fra Rudy Project gir også rom for allsidighet. De er flotte for alle typer fysisk aktivitet, spesielt til å løpe utendørs. De sitter dessuten godt takket være sin ergonomiske form.
 2. Adidas A127 Evil Eye Pro-S 6069: Dette er en klassisker. Adidas er kongen av sportsutstyr, og de tar sin solbrillelinje svært alvorlig. Disse solbrillene er laget for å brukes til enhver ekstreme sportsaktivitet du bestemmer deg for å prøve, og de gir pusteevne og komfort ved løping.
 3. Bolle Anaconda 11772: Denne modellen fra Bolle har et ungdommelig preg over seg, med et fargerikt design på innsiden av stengene. Denne modellen fungerer bra for de som ønsker seg et rocket preg på sine løpebriller. De kan brukes like fint til vanlige aktiviteter, siden de har et litt mindre sportspreg over seg.

 

De beste solbrillene til golf

golf

Prøv å lage få til en «hole in one» mens du blir blendet av solen der ute på golfbanen. Det vil rett og slett være umulig. Det er derfor alle proffer alltid bruker solbriller når solen skinner, for å unngå å bli blendet og ikke kunne yte sitt beste under konkurranser og trening. Det eneste valget er å bruke solbriller i høy kvalitet, spesielt når du utøver en sport som involverer lange timer utendørs under sterk sol. Solstrålene har nemlig en sterk effekt på sikten vår. Sjekk ut noen av våre beste valg for golf-solbriller, og sørg for at neste gang du spiller golf, så tar du på deg solbrillene!

 1. Polaroid P8042 polarisert KIH/Y2: Dette er en sporty og ungdommelig stil for alle de ønsker seg et par solbriller for å gi deg den beskyttelsen de trenger, pluss muligheten til å kunne bruke dem under alle anledninger. De polariserte glassene beskytter optimalt mot sterk sol på golfbanen.
 2. Rudy Project Magster SN663967E: Rudy Project er internasjonalt kjent for sine multi-solbriller. Dette er det perfekte valget hvis du ikke bare er en golfentusiast, men også trenger et par til sykling eller fotturer.
 3. Smith PIVLOCK-V2-MAX-TF3/5W: Disse solbrillene med monoglass, fra merket Smith, vil utvilsomt gi en stor grad av komfort mot de intense strålene fra solen. De lysegrønne og sorte stengene matcher dessuten fint med gresset mens du spiller golf om sommeren.

 

De beste solbrillene til tennis

_GGG0682

Det er få steder det kan være mer irriterende å få solen rett i øynene enn på tennisbanen. Hvis solen står lavt, kan det være vanskelig å se hvor ballen kommer til å lande. I dette tilfellet vil blending og  dårlig sikt virkelig påvirke ytelsen. Her kan du se hvilke solbriller som kan bedre ditt spill: Lette og gode til å motvirke blending. De beste til dette er Rudy Project, Adidas og Nike.

 1. Adidas A262 The Shield S 6101: Denne modellen er det beste valget for de som ønsker en slank, futuristisk design. Stilen er noe så spesielt som monoglass uten innfatning.

 

De beste solbrillene til hesteriding

hesteriding

Er du en av mange hestegale som mener at alle timene i salen er de mest verdifulle i livet? Da har du helt sikkert opplevd at solen kan være ganske plagsom å få midt i øynene under en lengre ridetur. Det er ikke alltid at den lille skjermen på ridehjelmen skjermer godt nok for solen, spesielt hvis du er ute på tur med lav ettermiddagssol. Heller ikke en skikkelig cowboyhatt tar godt nok av for solen, spesielt hvis du tenker på å beskytte deg mot UV-stråler. Det er derfor cowboys og cowgirls har lagt sin favoritt på de stilige pilotbrillene fra Ray-Ban. Det aller viktigste i denne sporten, er at de ikke faller av under et skikkelig ritt. Å lande under hestebeina er nok ikke den aller tryggeste opplevelsen for solbrillene dine!

 1. Ray-Ban RB3183 Active Lifestyle polarisert 004/82: Disse polariserte solbrillene fra Ray-Ban har både et godt feste bak ørene og kommer i wraparound-stil. De beskytter derfor godt mot sol fra siden og har glass som motvirker gjenskinn. Det perfekte paret for deg som konkurrerer utendørs, gjerne med engelsk ridestil!
 2. Ray-Ban RB3025 Aviator Flash Lenses 112/19: Dette er de typiske, kule cowboybrillene for deg som liker westernridning, eller bare ønsker et par som sitter godt bak ørene.
 3. Celine CL 41395/S Julia T75/X: Dette er paret for alle jenter som mener det å ri på hest er luksus, og ønsker å vise det! Disse kule Celine er sporty og feminine på samme tid, med en heller solid innfatning.

 

De beste solbrillene til motorsport

motoryskkel

Når du leter etter MC-briller på nettet, viser de fleste av resultatene bare solbriller generelt. Du ønsker å få de beste sportsbrillene som finnes, de som holder seg på plass når en sterk vind blåser midt i mot deg. Vi har valgt noen av de beste modellene der ute, for å hjelpe deg med å få en komfortabel tur og klar sikt mens du bruker solbriller. Sjekk dem ut:

 1. Arnette AN4007 01: Disse kule solbrillene i wraparound-stil holder seg helt sikkert på plass, takket være sin ergonomiske form. De har et svært sporty uttrykk, for deg som mener at det å kjøre motorsykkel er like krevende som enhver sport.
 2. Nike ROAD MACHINE EV0704 493: Nike er stor på å designe briller for bruk i ekstreme situasjoner og med perfekt passform. Denne modellen har et ikke bare et sporty utseende, men også det rette navnet; Road Machine! De sterke fargene på innfatningen vil gjøre slik at du skiller deg ut og viser frem din personlige stil.

 

 De beste solbrillene til fisking

Fishing1_ArkRiverSalida_KD

Foto: Colorado.com

Noen mennesker ville ha deg til å tro at alle fiskesolbriller ser alle likedan ut. Vi er her for å bevise at det disse menneskene påstår, er galt. Flere merker har jobbet hardt med å designe elegante og moderne fiskesolbriller for å tilby den beskyttelsen som en virkelig sjømann krever. Når du er ute på havet, er gjenskinnet din verste fiende. Det hindrer deg fra å oppdage fjell og fisker under vann. Blending er slitsomt for synet ditt, og gir deg en stor ulempe når du er ute for å fange fisk. Sjekk ut noen av de beste fiskesolbrillene her:

 1. Wiley-X-P-17-polarisert-P-17KA: Denne Wiley X modellen vil ikke gå ubemerket hen. De har et aerodynamisk design som vil stå i mot vinder med høye hastigheter. De gir deg en fantastisk synsvinkel, ekstrem komfort og høy beskyttelse med sine polariserte glass.

 

De beste skibrillene

skiing

Foto: skipanorama.pl

 

Å gå ut i snøen er kanskje ikke det første du tenker på nå om sommeren, men det finnes faktisk flere stilige sommerskisenter rundt omkring, for eks. Stryn! Det er utrolig viktig å finne de beste skibrillene før du setter utfor de bratte løypene. Du ønsker ikke bare best mulig kvalitet for å unngå skader eller kunne se hva som dukker opp foran deg, men du ønsker deg også et par skibriller som vil skille seg ut fra mengden.

 1. Spy TREVOR White PersimmonDisse skibrillene er den perfekte kombinasjonen av retroinspirert design og topp optisk teknologi, for å gi deg den beste sikten på snø. De er rett og slett like hvite som sneen, med glass som minner om aftensolen.
 2. Adidas A133 Yodai 6302: Disse fancy skibrillene kommer med revolusjonerende sfæriske Vision Advantage glass, laget av polykarbonat som garantert vil gi deg feilfri sikt.
 3. Bolle Mojo 20574: Kule skibriller er alle elsker å kjøre rundt med. Bolle  har gitt dem funksjonen flow-tech ventilasjon for å hindre dugg på glassene. De doble polykarbonatglassene skaper en utmerket termisk barriere for å holde kald luft vekk fra øynene.

Hvis du fortsatt leter etter flere valg for sportsbriller, gå til smartbuyglasses.no for å sjekke ut resten av vår store samling av solbriller og briller. Vi har allerede delt inn våre solbriller i ulike kategorier under «Sportsbriller».

 

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published.