Ask the Optician

ASK NOW

Karbonfiberbriller - Hva ekspertene våre vil at du skal vite

Vi har allerede lært alt det er å vite om rammer av acetat, plast og titan. Det gir oss det nye teknologimaterialet som mange populære merker begynner å bruke – Karbonfiber. I denne artikkelen utforsker vi alt det er å vite om å kjøpe karbonfiberbriller online.

Hva er karbonfiber?

Også kjent som svart gull, er karbonfiber en moderne høyfast fiber, som er estetisk tiltalende, eksepsjonelt lett, allergifri og svært holdbar. Dette materialet er sakte og stadig økende etter hvert som flere og flere merker begynner å utnytte den super styrke av materialet til å lage briller og solbriller av høy kvalitet.

Hvordan ble karbonfiber til?

Det startet i 1879 da Thomas Edison arkiverte patent på karbonfilamenter som skal brukes i elektriske lamper. Etterpå, tidlig på 1960-tallet, hadde militære fly behov for bedre og lette materialer. Dette banet vei for starten på kommersiell produksjon. Opprinnelig ble karbonfiber brukt i luftfart, energirelatert utstyr, sportsmaterialer, bygnings- og industribygg, biler og til og med noen musikkinstrumenter. Dens egenskaper av stivhet, høy styrke, lav vekt og høy kjemisk motstand er det som gjør karbonfiber til et populært materiale for briller og solbriller.

Egenskaper av karbonfiberbriller:

• Karbonfiberbriller er det letteste av alle andre materialer som er tilgjengelige på markedet. Det er omtrent halvparten av vekten av titanbriller og har overlegen motstand mot støt.

• Ved å velge karbonfiberbriller velger du seighet, fleksibilitet og ingen risiko for deformasjon. Karbonfiber består av karbon, som også er kjerneelementet i diamanter. Dens styrke er ti ganger så stor som jern, vekten er mindre enn en fjerdedel av stålets, og dens strekkfasthet, dvs. maksimal belastning som kan påføres den før den går i stykker, er 7-9 ganger mer enn for stål.

• Karbonfiberrammer er mer korrosjonsbestandige enn titan og andre metallrammer. De er også motstandsdyktige mot høye temperaturer, stråling og har god elastisitet. Dette gjør det til et godt valg for de som har en veldig aktiv livsstil eller er tøffe på brillene.

Fordeler med karbonfiberbriller:

• Siden de er så lette, er karbonfiberbriller det mest komfortable valget av briller for daglige brukere som ser etter det siste innen teknologi og høyeste kvalitet.

• Deres styrke, holdbarhet og høy motstand mot eksterne angripere sørger for lang levetid.

• Et materiale som er ikke allergifremkallende og som er verdt å vurdere hvis du vil ha metallbriller uten allergiutløseren.

Poeng å vurdere når du kjøper karbonfiberbriller:

• Å være et slikt elastisk materiale, er karbonfiber vanskelig å behandle. Derfor er det et begrenset antall produsenter som kan behandle og produsere høykvalitets og sammensatte karbonfiberbriller.

• Bundet inn med fordelen av å være så lett, kan visse karbonfiberbriller være uopprettelige siden rammen er for tynn. Tenk på hvordan andre rammerkan justeres før du bestemmer deg for å velge karbonfiberrammer.

• Karbonfiber er et dyrt materiale, så briller med det som det primære rammematerialet vil koste litt mer. Det er imidlertid verdt å tenke på at et par slitesterke briller kan spare deg for å bruke mer penger på erstatninger i det lange løp. Så hvis resepten din har vært jevn de siste årene, kan det være lurt å vurdere karbonfiberrammer for ikke å bekymre deg for å skifte briller hvert par år.

Hvor kan jeg kjøpe karbonfiberbriller

Hvis du leter etter de beste karbonfiberbrillene på nettet, kan du utforske den eksklusive samlingen som er tilgjengelig på SmartBuyGlasses. Inkludert høyverdige merker av høy kvalitet som SmartBuy Collection, er dette brillesortimentet et must for alle som ønsker å få tak i noen fremtidsrettede briller.

Karbonfiberbriller vi anbefaler

Oakley OX8149 Pitchman R Carbon 8149

Oakley Pitchman Carbon briller er høyytelses karbonfiberbriller, som alle produkter fra merket. Disse briller med hel innfatning har en klar ramme og er ultralette. Hengslene på disse brillene har ingen skruer; i stedet beveger hengslene seg jevnt når hengslet er naglet til templene og selve hengslet. I tillegg har Unobtainium earocksocks funksjon som grep (som opprinnelig var ment å fungere som sykkelgrep) som blir bedre med våte forhold, noe som gjør dem til det riktige valget for aktive individer.

Ray-Ban Tech RX8415 Carbon Fibre 2503

Som Ray-Ban alltid har gjort, tar innovasjonen et steg opp med sin Tech-serie med glass og solbriller med karbonfiber og titan. I dette tilfellet blandes 7 lag karbonfiber med harpiks og vannskåret for å skape de forskjellige delene av rammen. Dette er grunnen til at disse brillene er lette, samtidig som de er tøffe og fleksible.

Prosche Design P8222

Porsche Design er et ambisiøst livsstilsmerke, som minner om merkens feilfri bildesign med samme dristige natur og glatt slutt. Disse karbonfiberbrillene er ikke forskjellige. Dette er det perfekte valget for diskret og high street stil med utrolig letthet.

SmartBuy Collection Coast CP144A

Disse SmartBuyCollection brillene er laget av karbonfiber. Med sin rektangulære form, lave vekt og høy styrke, er disse brillene best for de med ovale/runde ansikter og en aktiv livsstil. Den beste delen – de er bare 255 kr og tilgjengelige i en rekke farger!

Hos SmartBuyGlasses finner du også karbonfibersolbriller fra merker som Hawkers, Oakley, Polar og Ray-Ban Tech. Siden karbonfiberrammer er så lette, tøffe og støtsikre, er de perfekte hvis du er interessert i utendørsidrett og aktiviteter. Hvis du har resept, kan du filtrere gjennom hjemmesiden vår og få solbriller med resept.

Hvis du har et bredt ansikt, en lav nesebro og vanlige solbriller ikke passer bra, kan du sjekke ut Asian Fit solbriller. Disse rammene er designet for å sitte på nesebroen, passe sikkert og ikke gli rundt.

Virtuelt Prøverom er en annen tjeneste vi tilbyr for å effektivisere prosessen med å kjøpe briller online. Som en nettbaserte forhandler vil vi sørge for at kundene våre får den beste opplevelsen før de kjøper et flott par briller eller solbriller. Det første trinnet i å gjøre dette er ved å bruke vårt flotte Virtuelt Prøverom verktøy. Denne teknologien lar deg se hvordan et stilig par solbriller vil se ut før du skynder deg til å kjøpe dem. Dette sparer også MYE tid som du kunne ha brukt på å vente på flere par som skulle komme, prøve dem på, sende dem tilbake og så videre.

Øk karbonfiberbrillene dine med de riktige tilleggene

zFORT ™ Blå blokkeringsteknologi: På SmartBuyGlasses kan du bare legge til zFORTTM i kassen for å beskytte øynene dine mot det skadelige blå lyset som sendes ut av digitale enheter.

• Arise HD styrkeglass bruker et utall av banebrytende brillerteknologier som antireflekterende belegg som er designet for å beskytte deg og brillene dine under hverdagsbruk. Les mer om hvilke typer linsebelegg som er tilgjengelige her.

• Briller av høy kvalitet fra merker som SmartBuy Collection – noe som gir deg designerutseende, for mindre.

Vær en smart kjøper og lær alt det er å vite om briller ved å bla gjennom våre andre Optisk Senter-artikler.

Ask the Optician

ASK NOW