Enak Gavaggio: FUGLEMANNEN BAK SKIBRILLENE 

 

Han beskriver seg selv som en "stor skiløper og free rider'- Freestyler Enak Gavaggio har alltid vært glad i naturen, uansett vær. Enak er født i Savoie, Frankrike, og vokste opp i Les Arcs skianlegg. Han har hatt et langt og givende samarbeid med parken i mange år.

Som 40 åring, vet skiløperen godt hvorfor hans ivrige fascinasjon og kjærlighet for sporten har vært stabil i løpet av de siste tre tiårene. Vi kan vel egentlig bare forestille oss hans unike erfaring: 

Du føler deg fri oppe i fjellet, der finnes det ingen lover. Alt det du gjør, handler om din følelse, din sikkerhet, din glede og dine venner.

Vi lurer på hva den proffe skiløperen elsker å gjøre ellers, utenom det å kjøre ned fra fjellet i vind, snø eller regn. I løpet av sommeren driver han med et bredt utvalg av utendørs sportsaktiviteter, alt fra paragliding til golf og tennis. Det virker som at han er med på alt. Han elsker å leve livet på kanten, ubegrenset og åpent, for å kunne utforske naturen så fri som en fugl.

“Jeg tror at jo friere du er, jo mer trenger du å føle deg fri”.

Det er takket være denne lidenskapen for frihet og uhemmet eventyrlyst som har hjulpet Enak med å møte de ekstreme utfordringene på ski (og noen ganger til og med på snowboard) over så lang tid. 

Enaks samarbeid med Julbo har vært gjensidig fordelaktig, for å si det mildt. Som en dyktig idrettsutøver, er det å finne lukrative sponsoravtaler aldri noe problem. En av fordelene er at han kan plukke ut de beste brillene som finnes på markedet. Enak nevner med entusiasme hvorfor Julbo lenge har vært hans førstevalg:

Jeg har jobbet med Julbo i over 15 år, og jeg var den første proffe skiløperen som samarbeidet med dem."

 

Hans favoritt Julbo brilleprodukter inkluderer vintage-modellen Vermont. Han sier at de var de beste solbrillene for 50 år siden, og fortsatt er det samme i dag. Han er også begeistret for de mer moderne skibrillene, som den banebrytende AeroSpace-modellen. Enak bærer ikke bare et par Atlas skibriller, men er stolt over det faktum at han har to forskjellige par. Det er fordi han noen ganger ønsker å endre farge på dem.

Denne frisinnede livsstilen skinner gjennom i nesten alt Enak sier og gjør. Når han blir spurt om sitt favoritt skiminne, trenger han ikke å grave langt tilbake i tid:

Min beste skiopplevelse? I dag. Helt klart... helt til neste gang jeg drar til fjells for å kjøre på ski.

Dette talentet for å fange og leve i øyeblikket er også tydelig i hans nåværende prosjekt, Ranchowebshow.com. Nettstedet er egentlig en kreativ mosaikk av bilder, musikk og ekstremsportsvarer.

Å leve i nuet hindrer ikke Enak fra å se fremover:

"Inntil min siste skidag, og jeg håper dette vil skje etter 50 år, vil jeg bruke Julbo skibriller. Julbo er mer enn en partner for meg, de har hjulpet meg hele tiden med min karriere. Dette er noe jeg vil være takknemlig for resten av livet. "