Solbriller | SmartBuyGlasses Norge

Solbriller med UV beskyttelse - Hvordan forskjellige beskyttelses kategorier fungerer

Mange bruker solbriller som et motetilbehør for å få et mer sofisikerte utseende på våren og sommeren. Samtidig er det mange som ikke er klar over at bortsett fra å brukes som mote har solbriller med UV en praktisk hensikt.

 

Disse brilleglassene beskytter øynene våre fra skadelig UV stråler, som kan være problematisk både på solfylte og overskyet dager. Når vi er utsatt for solstråler, trekker pupillene seg sammen for å unngå at lyset treffer netthinnen. Når UV strålene er veldig sterke er ikke dette naturlige filteret nok og kan føre til øyehelse problemer. For å unngå diverse problemer kan du gå med solbriller med UV beskyttelse. 

 

UV Protection: How are your Sunglasses protecting your eyes from the sun? | 2018 Q&A

 

Hva er den beste UV kategorien for solbriller? 

Grunnen til brille bruk varierer fra folk til folk, så da er det naturlig at solbriller kommer med et utvalg av brilleglass til å imøtekomme forskjellige forhold og miljøer. Disse brilleglassene faller som regel inn i en av fem nivåer som tilbyr forskjellig beskyttelse.  

 

La oss utforske kategorier for solbrille UV filter:

 

• Kategori 0 Blokkerer kun 3.20 % av UV stråler så de er ikke det beste alternativet for å beskytte øynene. Motebriller eller lyse fargenyanser er ofte i kategori 0. 

 

• Kategori 1 Blokkerer 20-57 % av UV stråler, og pleier som regel å være motebriller. Kategori solbriller passer best til overskyet dager med lite sollys.

 

• Kategori 2 Blokkerer 57-82 % av UV stråler og passer seg best på halvveis overskyet dager. Solbriller med UV i kategori 2 er ofte lyserer i fargen enn de andre. 

 

• Kategori 3 Blokkerer 82-92 % av UV stråler som gjør at disse brilleglassene passer perfekt for solfylte dager.

 

• Kategori 4 er brilleglassene som gir aller best beskyttelse, og blokkerer 92-97 % av UV stråler for å gi maksimal beskyttelse. Solbriller i kategori 4 er ideelle på usedvanlige lyse plasser, som ved sjøen eller i høyden. Det er viktig å ta i betraktning at disse solbrillene ikke er spesielt egnet til å kjøre med da de har en mørk brilleglass nyanse.    

 

Hvordan kan du vite om solbriller har UV beskyttelse

Solbriller med UV beskyttelse filtrer solens skadelige stråler ved å absorberer UV stråler gjennom brilleglass materialet eller belegget. Dessverre går det ikke an å antyde om solbrillene har UV beskyttelse ved å bare se på de. Du kan ikke se på brilleglassets farge for å avgjøre hvor mye UV beskyttelse du får, fordi brilleglassets nyanse ikke har noe å gjøre med hvor mye UV beskyttelse du får. 

 

En øyespesialist kan bruke fotometer for å evaluere solbrillenes UV beskyttelse på bare noen sekunder. Når du kjøper solbriller bør du sjekke etiketten for å undersøke brille glassets kategori. 

 

Europeiske solbrille slik som Gucci og  Dior er “CE” merket, som betyr at de godkjent av EU forskrifter og er passende for bruk i de fleste situasjoner. Det er avledet fra det franske "Conformite Europeene", som betyr samsvar med europeisk lov.
 

Hva er forskjellen mellom UV beskyttelse og polariserte solbriller? 

Mens solbriller med UV beskyttelse er designet for å beskytte øynene, er polariserte solbriller designet for å redusere gjenskinn så du kan se bedre uten å myse. Folk som spille videospill, vannsporter eller er plaget av daglig gjenskinn velger disse brilleglassene.

 

 

Selv om polarisering ikke har noe med UV absorbering å gjøre, har mange polariserte brilleglass nå UV blokkerings materialer lagt til dem. Eldre solbriller med riper på belegget vil ikke beskytte like godt som nyerer solbriller med UV beskyttelse, så det er viktig å ta godt vare på dem så de kan bedre beskyttene øynene dine. Husk at UV beskyttelse er det mest kritiske å se etter og bør være første prioritet når du skal kjøpe briller.