• GRATIS FRAKT
  • - Raske Nasjonale og Internasjonale Leveringer*
  • - Sikker levering med ledende budfirma og ordresporing
  • - Gratis frakt på bestillinger over kr 660
  • Mer Info>
 • 100 DAGERS RETURRETT
  • - Problemfri retur innen 100 dager
  • - 2 års garanti på ALLE solbriller & briller
  • - 2 års garanti på ALLE briller med styrke
  • - 3-måneders garanti på ALLE kontaktlinser
  • Mer Info>
 • PRISGARANTI
  • - Hvis du finner billigere pris på nett i løpet av 14 dager etter endt kjøp, vil vi SLÅ PRISEN med 20 kroner!
  • - Send linken til kundeservice@smartbuyglasses.no så ordner vi det!
  • - Med forbehold om Vilkår og betingelser .
 • GRATIS GLASS
  • Vi tilbyr gratis grunnleggende 1.5 linser på alle briller med styrkeglass. Vi gir muligheter for å oppgradere og legge til funksjoner i kassen. Vi gjør det enkelt, effektivt og trygt å kjøpe briller online.
Solbriller | SmartBuyGlasses Norge

Hvordan Velge Best Mulig Glass til Solbrillene

Nøkkelen til et flott solbrillepar, er å finne riktig type glass som passer til. Du ønsker at glassene skal sitte godt, se bra ut og bidra til å rette de eventuelle synsfeil du måtte ha - men viktigst av alt; du vil at de skal beskytte øynene dine mot skadelige UV-stråler. Det er tre viktige faktorer å vurdere når du velger glass til solbrillene: Glassmateriale, glassfarge og glassbehandling.

Glassmateriale

De aller første plastglassene ble konstruert av en plast-polymer kalt CR-39. Glass i polykarbonat ble senere introdusert på 80-tallet, og er den dag i dag det vanligste materialet i solbrilleglass. Glass i polykarbonat er svært populære fordi de er betydelig lettere enn vanlige plastglass og samtidig mer støtsikre. Dette gir mindre risiko for at de ødelegges dersom de utsettes for slag eller støt. Glass i polykarbonat er et fornuftig materialvalg dersom du velger solbriller til barn eller for sportslige aktiviteter.

Høy-indeks plast er den nyeste og beste materialtypen som brukes i solbrilleglass. De er enda lettere, tynnere og flatere enn glass i polykarbonat. Dersom du har en veldig sterke synsfeil, så kan høy-indeks plast være det beste materialvalget for dine solbrilleglass.

Glassfarge

De fleste tror at jo mørkere objektivene er, jo bedre er UV-beskyttelsen. Du vil derfor bli overrasket over å oppdage at fargen på glassene ikke har noen sammenheng med hvor mye beskyttelse du får. Det belegget som blokkerer UV-stråler er faktisk gjennomsiktig, hvilket betyr at mørkere linser ikke nødvendigvis gir best UV-beskyttelse.

Nyansene i glasset spiller fortsatt en viktig faktor når det gjelder den visuelle ytelsen. Noen farger er mer egnet for visse aktiviteter enn andre, så derfor er det lurt å vurdere hvilken glassfarge som vil fungere best for dine solbriller.

Generelt sett er mørkere glass et godt valg hvis du er ute etter glass som reduserer gjenskinn, uten å endre på fargegjengivelsen. Disse glassene er et godt valg hvis du bruker solbriller hele dagen. Grønne linser er passer også fint til å bære hele dagen gjennom. De beskytter øynene dine samtidig som de gir deg den visuelle opplevelsen som ligner mest på vårt naturlige menneskesyn. Brune- eller oransjefargede glass har en rød fargetone som er kjent for å forbedre fargekontraster. Disse er best egnet for sport eller andre aktiviteter hvor nøyaktig dybdesyn er viktig, for eksempel tennis, fiske, golf og seiling.

Fargeforbedring gjelder ikke bare helfargede glass. Fargeskiftende glass, også kjent som fotokromatiske glass, er også tilgjengelige. Disse glassene blir mørkere når de er direkte utsatt for UV-lys og gjennomsiktige når de ikke er utsatt for slikt lys. Dette er svært praktisk hvis du skifter ofte mellom å være innendørs og utendørs.

Glassbehandling

Det finnes en endeløs liste med glassbehandlinger som du kan bruke til glassene, for eksempel antiripe, antigjenskinn, antirefleks, UV-beskyttelse, speilglass eller polariserte glass.

Dersom du investerer i et flott solbrillepar som du ønsker skal vare i lang tid, så anbefales det at du velger glass som har gjennomgått minst de fire første typene av glassbehandlinger.

Et antiripebelegg hindrer at glassene blir ripete og ødelagte av overflater som sand, innholdet i vesken eller skjorteermet (fordi du vet at de alltid ender opp med å bli pusset på den måten). Antigjenskinn, antireflekterende og polariserte belegg vil alle forbedre visjonen og er perfekt for aktiviteter der du oppholder deg under intenst sollys (dvs.perioder lengre enn 10 minutter) og trenger å redusere gjenskinn.

Siden UV-beskyttelse er avgjørende for å beskytte øynene mot skadelige UV-stråler, bør alle solbriller ha dette belegget. Speilglass bøyer av for lyset, men de er ofte valgt av estetiske grunner. Derfor anbefales det å velge glass som også har antigjenskinn-, antirefleks- og antiripebehandling. 


 

var artikkelen nyttig? takk for din tilbakemelding!

Registrer deg for et eksklusivt, gratis medlemskap

Registrer deg
ELLER
Logg inn med Facebook

Eksklusive funksjoner

 • Ordresporing
 • Enkel gjenbestilling
 • Lagrede brilleresepter
 • Hurtig betaling
 • Eksklusive rabatter og salg
Ved å registrere deg hos SmartBuyGlasses samtykker du med våre Vilkår og betingelser

Registrer deg for et eksklusivt, gratis medlemskap

Hvilket kjønn er du?

Når har du fødselsdag?

Registrer deg for et eksklusivt, gratis medlemskap

Hvilket kjønn er du?

Når har du fødselsdag?

Få eksklusive rabatter
Ved å registrere deg hos SmartBuyGlasses samtykker du med våre Vilkår og betingelser

Takk,

Da er du klar!
Besøk Medlemskap

Glemt Passord

Vennligst skriv inn din e-postadresse nedenfor. Vi sender deg en lenke for å tilbakestille ditt passord.
Send e-post

Opplever du problemer?

Ikke nøl med å kontakte oss

Glemt Passord

Vi har sendt en e-post med instruksjoner om hvordan tilbakestille passordet ditt.

Hvis du ikke har mottat instruksjonene i løpet av et par minutter, vennligst sjekk spam og søppelmeldinger på e-postkontoen din.

Opplever du problemer?

Ikke nøl med å kontakte oss

Tilbakestill Passord.

Passordet må være på minst 8 tegn.
Lagre og Logg Inn

Opplever du problemer?

Ikke nøl med å kontakte oss

STIL-FINNER

Få personlige brilleanbefalinger med Stil-finneren, og finn det perfekte paret for deg.

Er du en…

Dame

Herre