øyehelse | SmartBuyGlasses Norge

6 Tips for å forbedre øyehelsen

Våre øyne er muligens en av kroppens mest komplekse og essensielle organer. De lar oss se verden ved å ta inn lys å sende signaler til hjernen vår.  Som en av de viktigste sansene vi har, bør du aldri ignorere helsen til øynene dine. Med få enkle steg, kan du redusere risikoen for øyesykdommer, synstap, og blindht i verste fall.  

 

Hvordan forbedre øyehelsen

Det er mye du kan gjøre for å vedlikeholdet synet og sørge for friske øyne. Jevnlige sjekker, som standard øyetest, er på toppen av listen for å avdekke sykdommer som kan sette synet ditt i fare. Å sørge for å gå til jevnlige kontroller er det aller beste du kan gjøre. Selvfølgelig, det er også tiltak du kan gjøre hjemme for å sørge for en god øyehelse. 

 

Mat for friske øyne

Så enkelt som det høres ut som , maten du spiser har stor betydning for din øyehelse. Omega 3-fettsyrer, lut, sink, og vitamin C og E kan bidra til å redusere risikoen for øye sykdommer mens du eldres, Sørg for å implementere mat som inneholder disse ingrediensene i ditt koshold, som sakat, laks, tunfisk, egg, appelsiner, og andre sitrusfrukter for friske øyne..  

 

Slutt å røyke

Røylng er ikke bare skadelig for lungene dine. Denne uvanen kan påvirke din øyehelse og øke risikoen for sykdommer som svekkelse av skarpsynet. Selv om det kan være vanskelig å slutte, så finnes det mange hjelpemidler, og du vil ta en god avgjørelse både for dine øyne og din generelle helse.  

 

Bruk de rette solbrillene 

Om det er sommer eller vinter, øynene våre er alltid utsatt for solens skadelig ultrafiolette strålinger. Ved å bruke solbriller som gir UV beskyttelse vil du holde synet ditt friskt. Når du kjøper solbriller, velg deg ett par kvalitets polariserte solbriller som du kan bruke hele året. 

 

Hold øynene rene 

Om du får smuss eller bakterier på innsiden av øyet, kan det bli betent og du vil få ubehagelige symptomer. Du kan få kløe, oppsuvlminf, ubehag eller synsproblemer. For å forhindre dette, sørg for å ha rene sminkekoster og ikke bruk produkter som har gått ut på dato. Om du bruker kontaktlinser, sørg for rene hender før du tar av og på deg linsene. Selv om de er ment for langtidsbruk, så kan soving med kontaktlinser øke risikoen for usunne øyne siden bakterier vil få mer tid å spre seg på.

 

Begrens skjermtid

Med alle fokusert på digitale skjermer gjennom hele dagen, er det viktig å ta pauser å la øynene hvile når du kan. Vi blunker sjeldnere når vi ser på TV, telefon, eller dataskjermer noe som kan gi utslag i tørre øyne, svekket syn, og hodepine. Begrens skjermtiden ved å bruke 20-20-20 regelen: Se 20 meter framover i 20 sekund hvert 20 minutt. Sørg for at du leser mer om hvordan du kan holde øynene friske og beskytte dem fra digital belastning.With everyone focused on digital screens all day, taking breaks when you can is essential to allow your eyes to rest. We blink less frequently when staring at TVs, phones, or computer screens, which can cause dry eyes, hazy vision, and headaches. To break up your screen time, use the 20-20-20 rule: Look 20 feet forward for 20 seconds every 20 minutes. Make sure you read more about how to keep your eyes safe and protect them from digital eye strain

 

Øyedråper

Hvis du lider av tørre eller kløende øyne, er ett godt tips å ha øyedråper i nærheten for en rask fiks. <Øyedråper kan mykne øynene å skylle ut partikler eller smuss som kan skape irritasjon. Sørg for å forhøre deg med din øyelege for å finne ut hvilke øyedråper som er best egnet for deg

 

Tips for sunne øyne

Å ta vare på egen helse kan noen ganger føles vanskelig med så mye som skjer rundt oss hele tiden. Heldigvis, kan du med noen få enkle tips, beholde dine friske øyne og hindre svekkelse i øynene i framtiden. 

 

 

SmartBuyGlasses  er her for å hjelpe def å finne de beste brillene å sørge for at dine øyn og ditt syn forblir friske, Nå som du vet våre tips og triks for øye helse , les også vår optiker artikler for mer informasjon om synskorrigerende briller , solbriller og kontaktlinser, Du kan også spørre våre optikere om du har spørsmål eller bekymringer videre.