• GRATIS FRAKT
  • - Raske Nasjonale og Internasjonale Leveringer*
  • - Sikker levering med ledende budfirma og ordresporing
  • - Gratis frakt på bestillinger over kr 660
  • Mer Info>
 • 100 DAGERS RETURRETT
  • - Problemfri retur innen 100 dager
  • - 2 års garanti på ALLE solbriller & briller
  • - 2 års garanti på ALLE briller med styrke
  • - 3-måneders garanti på ALLE kontaktlinser
  • Mer Info>
 • PRISGARANTI
  • - Hvis du finner billigere pris på nett i løpet av 14 dager etter endt kjøp, vil vi SLÅ PRISEN med 20 kroner!
  • - Send linken til kundeservice@smartbuyglasses.no så ordner vi det!
  • - Med forbehold om Vilkår og betingelser .
 • GRATIS GLASS
  • Vi tilbyr gratis grunnleggende 1.5 linser på alle briller med styrkeglass. Vi gir muligheter for å oppgradere og legge til funksjoner i kassen. Vi gjør det enkelt, effektivt og trygt å kjøpe briller online.
Optisk senter | SmartBuyGlasses Norge

Ordliste - Optisk Senter

Astigmatisme: Astigmatisme er en vanlig øyebrytningsfeil, som ligner det å være langsynt og nærsynthet, men som lett kan korrigeres. Det er ikke et øyehelseproblem.

Blått lys: Det blå lyset som sendes ut fra dataskjermer er åpenbart lite i forhold til det som sendes ut fra solen, men det som gjør det blå lyset skadelig, er vår lange eksponering ved  å stirre på LED-skjermer.

Katarakt: En katarakt er definert som oversvømmelse av øyets naturlige linse, som ligger bak iris og pupillen. Katarakt er en naturlig øyetilstand og er den vanligste årsaken til synsfare hos personer over 40 år.

Computer linser: Disse enkeltlinsealternativene bidrar til å lindre datamaskinens synssyndrom (CVS), som vanligvis inkluderer øyebelastning, tørre øyne, sløret syn, øyetøthet og nakke- eller ryggsmerter som skyldes å jobbe foran en datamaskin i lengre perioder.

Dobbeltsyn: Dobbeltsyn (eller Diplopia) er en alvorlig medisinsk tilstand med flere mulige årsaker. Den vanligste formen er kikkert, noe som betyr at det påvirker begge øynene, eller rettere, det påvirker deres evne til å samle et enkelt bilde i hjernen din.

Graderte solbriller: Dette er solbriller, som navnet antyder. Fargen i graderte solbriller avtar fra topp til bunn. Fargen er mørkest øverst, gradvis fading til det ikke er noen fargetone på bunnen.

Høy indeks: De gir en høyere brytningsindeks sammenlignet med CR39 og Mid-indeks objektiv alternativer på rundt 1,61.

Speilobjektiver: Reflekterende glass reflekterer mer lys enn din gjennomsnittstonede linse, så de er spesielt nyttige i miljøer hvor det kan være mye lys som treffer øyet fra flere overflater, for eksempel vann eller snø.

Nærsynthet: Myopi er en vanlig øyebrytningsfeil som gjør at lyset reflekterer ujevnt på netthinnen når man fokuserer på fjerne gjenstander. Personer med nærsynthet har vanligvis ingen problemer med å se nærliggende objekter.

Ikke reseptbelagte: Plano-linser inneholder ikke korrigerende resept. De brukes hovedsaklig for motesammenheng. Plano-linser har samme fordeler som våre vanlige reseptfrie linser, inkludert 100% UV-beskyttelse.

Normal 1,50: Vårt merke av linser med en linse tykkelse på 1,50.

Ovulær hypertensjon: Begrepet 'hypertensjon' refererer til høyt blodtrykk, og okulær hypertensjon er en tilstand hvor trykket i øynene overgår et sunt utvalg.

Plano-objektiver: Plano-objektiver er linser som ikke har noen visuell korrigeringsevne.

Plastlinser: CR39 1,50 indekslinser er et rimelig valg for daglig bruk og er 20% lettere enn glasslinser. De er laget av høyverdig plast og hentet fra meget anerkjente leverandører.

Fotokromiske linser: Fotokromiske linser reagerer når de kommer i direkte kontakt med UV-lys. De gir et godt alternativ til å bytte mellom briller og resept solbriller. I sollys vil linsene mørkne, og når forholdene blir mørkere, vil linsene igjen bli klare.

Polariserte glass: Polariserte glass eliminerer blending, som er definert som lys reflektert fra en hvilken som helst overflate. Disse spesielle linsene gjør det enkelt å se i solfylte forhold og beskytte øynene mot skadelige UV-stråler.

Polarisering: Polariserte linser brukes til å redusere reflekser fra reflekterende flater, for eksempel overflaten av vann eller dashboard i en bil, ved å filtrere ut reflektert lys.

Polykarbonat: Takket være deres holdbarhet for å motstå brudd, brukes polykarbonatlinser mest for både halvfargeløse og rammeløse briller.

Presbyopi: Presbyopi er definert som gradvis tap av øyets evne til å fokusere på nærliggende objekter. Det er en aldersrelatert tilstand og symptomer starter vanligvis rundt 40 år.

Progressiv: Progressive briller som er multifokale, tillater mer enn to glass for klart syn uavhengig av en objekts avstand.

Lesebriller: Hvis du trenger optisk korreksjon for å se på nært materiale, for eksempel å lese, skrive og jobbe på et skrivebord, så trenger du lesebriller.

RX: Reseptfrie linser.

Silikonhydrogel-linser: Denne fantastiske nye teknologien gir opptil syv ganger mer oksygen til hornhinnen sammenlignet med tradisjonelle hydrogel-linser, noe som betyr at første gang ved lengre bruk av kontakt linser, ikke fører til økt helserisiko.

Enkeltsyn-linser: Enkeltsyn-linser er utformet for å korrigere resultatene av en feil i øyets brytningsevne. Dette gjør at fokuset kan fordeles jevnt med lysstråler som rammer retina på de riktige punktene, slik at synet ditt er tydelig.

Sfæriske aberrasjonslinser: Enkle linser (som de som finnes i forstørrelsesglass eller lesebriller) er deler av et plan eller en sfære: Med andre ord får de ikke gjort lyset til perfekt fokus, og graden av ufullkommenhet er kjent som en sfærisk avvik.

Thin 1,61: Vårt merke av linser med linsetykkelse 1,61.

Tonet: Tonet linser er ideelle for idrettsutøvere, utendørsentusiaster, og alle som leder en aktiv livsstil.

Overgang: Ideell for vannsport, på veien og utendørsaktivitet

Trippelbelegg: Skraperesistent belegg, anti-skinn belegg, UV-beskyttelse.

Trivex-linser: Trivex-linser ligner veldig polykarbonatlinser med tynn og lett materiale, holdbarhetsindeks og UV-beskyttelse.

Ultra-Thin 1.74: Vårt merke av linser med linsetykkelse 1,74.

Very thin 1,67: Vårt merke av linser med linsetykkelse 1,67.

var artikkelen nyttig? takk for din tilbakemelding!

Registrer deg for et eksklusivt, gratis medlemskap

Register
OR
Sign in with Facebook

Exclusive Features

 • Order Tracking
 • Easy Re-Order
 • Saved Prescriptions
 • Express Checkout
 • Exclusive Discounts and Sales
By joining SmartBuyGlasses you agree to the Terms & Conditions

Registrer deg for et eksklusivt, gratis medlemskap

What is your gender?

When is your Birthday?

Registrer deg for et eksklusivt, gratis medlemskap

What is your gender?

When is your Birthday?

Subscribe to our Newsletter
By joining SmartBuyGlasses you agree to the Terms & Conditions

Takk,

Da er du klar!
Besøk Medlemskap

Forgot Password

Please enter your email below. We'll send you a link to reset your password.
Send E-Mail

Having trouble?

Don't hesitate to Contact us

Forgot Password

We've sent an email with instructions on how to reset your password.

If you don't receive instructions within a few minutes, check your email's spam and junk filters.

Having trouble?

Don't hesitate to Contact us

Reset Password

Password must be at least 8 characters.
Save and Sign In

Having trouble?

Don't hesitate to Contact us

STIL-FINNER

Få personlige brilleanbefalinger med Stil-finneren, og finn det perfekte paret for deg.

Er du en…

Dame

Herre