Optician Q&A

?
har du flere spørsmål? spør her

Grunnen og fiksing av ukomfortable briller

svar:

Uansett om du går med briller hele dagen eller bare et par timer om gangen, er det nødvendig at du føler deg komfortabel. Ubehagelige briller er dessverre et ganske vanlig problem. Vanligvis er utvokste briller problemet, men noen ganger er nye briller også ubehagelige.

 

Hvis du alltid sier eller føler at «brillene mine er ubehagelig», fortsett å lese for å lære årsakene og løsningene for å sikre at du er smertefri når du bruker briller med styrke

 

Hvorfor gjør brillene vondt for nesen? 

Du kan lide av en smertefull nesebro hvis du bruker briller i lengre perioder. Hoved kontaktpunktet mellom ansiktet og brillene dine er neseryggen. Siden nesen din støtter og bærer vekten av brillene dine, kan det noen ganger føre til at brillene dine føles ubehagelig på nesen. Samt en korrekt passform, se etter briller med styrke med justerbare neseputer kan være et godt alternativ for å unngå ubehageligheter. 

 

Hvordan justere neseputer på briller 

Hvis de nåværende brillene dine har neseputer som du føler forårsaker mer skade enn nytte, kan du få neseputene tilpasset til neseformen. Å velge riktig materiale for neseputer kan også hjelpe deg med å føle deg mer komfortabel når du bruker brillene. Materialer som silisium og å finne riktig posisjon vil være nøkkelen til hvordan du unngår å skli av briller fra ansiktet ditt.
 

Hvorfor er brillene ubehagelig bak ørene? 

Sammen med nesen vår er ørene våre et annet vanlig kontaktområde med briller. Vondt bak ørene er oftest forårsaket av rammer som er for stramme. Hvis brillene dine er for små, vil de trykke på huden din og skade og forstyrre sirkulasjonen. Dette kan forårsake sår hud, rødhet og til og med hodepine. Riktig passform eller en rask justering kan enkelt løse dette problemet.
 

Hvordan bør briller passe? 

Godt sittende briller skal sitte tett på neseryggen uten å klemme eller føles for stramt på hodet. Selv når du beveger deg rundt, bør rammene ikke presses inn i ansiktet ditt. Det er mulig at størrelsen er feil hvis brillene klemmer eller beveger seg.

 

Når du kjøper briller med styrke eller  solbriller er riktig brille størrelse kritisk.bruk vår størrelsesguide for å forsørget at du får den perfekte passform og reduserer risikoen for sårhet på nesebroen eller bak ørene. 

 

Noen ganger er alt som kreves for å lindre ubehag en enkel justering. Når det gjelder justering av briller, forstår SmartBuyGlasses at du kanskje ikke har tid til å ta innfatningene til en profesjonell. Heldigvis, med de riktige retningslinjene, kan du justere brillene dine som en ekspert fra komforten av ditt eget hjem. For hjelp, se våre instruksjoner om hvordan justere plast briller.

 

Den siste faktoren du bør vurdere er materialet til rammene dine. Tunge rammer, i tillegg til dårlig passform, kan forårsake ubehag. Som løsning kan du eksperimentere med briller laget av lette materialer som f.eks karbon fiber eller titan briller


Nå som du har mer forståelse for hvordan du kan unngå ukomfortable briller, kan du handle med lettelse hos SmartBuyGlasses og du vet du vil forholde deg komfortabel uansett hva.