Optician Q&A

?
har du flere spørsmål? spør her

Tynneste brilleglass for høy resept

svar:

Tradisjonelt har folk som krever en høy resept måtte tåle tykke, lite tiltalende brilleglass som stikker ut fra ansiktet og begrenser alternativene for innfatninger. Folk ønsker å få det mest estetiske utseendet til brillene sine, og derfor lurer mange på hva som er de tynneste brilleglassene for høy resept som finnes.

 

Tykke brilleglass har mange ulemper som gjør det forståelig at folk søker ekstra briller med ekstra tynne glass. Ulemper inkluderer den faktiske tykkelsen på glasset. Mange stilige briller kommer nå med et minimalistisk utseende og bruker produksjonsteknikker som lar dem oppnå en langt tynnere og minimal innfatning. Tykke glass stikker ut fra brilleinnfatningen og ødelegger den estetiske intensjonen til innfatningene. Tykke glass kommer også med byrden av ekstra vekt som ikke bare fører til ubehag i løpet av dagen, men også øker risikoen for at brillene dine sklir av ansiktet og blir skadet.

 

Hva er de tynneste linsene for briller med høye resepter?

 

Takket være utviklingen av glass med høy indeks, er produsenter i stand til å tilby langt slankere brilleglass enn tidligere. Høy indeks glass bryter lys bedre enn standard glass eller plast på grunn av at glasset har en høyere brytningsindeks. Som et resultat av denne økte brytnings effektiviteten er høy indeks glass tynnere. Ved å bruke denne logikken, jo høyere indeksen på glasset er, jo tynnere vil den være. Hvis du er vant til en sterk resept i standard plast, kan endringen ha stor effekt på tykkelsen på glassene dine. Uansett om selv det tynneste brilleglasset ikke kan skjule tykkelsen på et glass med høy resept 100 %, vil den drastisk redusere hvor mye den blir sett.

 

Hvis du er på jakt etter de tynneste glassene for briller med høye resepter, trenger du ikke lete lenger enn glass med høy indeks. Disse typer glass er tilgjengelige i forskjellige indekser, som også er relatert til deres tykkelse. Alternativer for indeksobjektiver starter med en måling på 1,50, kjent som en standardindeks. De kommer da inn 1,61, 1,67 og 1,74. Hvis du er i tvil og ønsker å vite hva det beste alternativet for ditt resept- og rammevalg er, bruk vår Spør optiker-funksjonen og få alt avklart før du bestiller.


 


 

Hva er 1,74 høyindeksobjektiver?

 

1,74 indeks glass er de tynneste glassene for briller med høy resept som er tilgjengelig, og de tillater selv de høyeste reseptene som er mulig. De er en ideell match for folk hvis resepter er på den sterke siden og som ikke liker de begrensede mulighetene for tykke glass. Disse supertynne brilleglassene er også et perfekt valg for folk som opplever at vanlige glass forvrenger øynene deres. 1,74 indeks glass er 5 % tynnere enn det nest beste alternativet på 1,67, og de er opptil svimlende 50 % tynnere enn gjennomsnittlige plastlinser.

 

Du lurer kanskje på selv hvor høy indeks glass fungerer og hva teknologien bak dem er. Vel, den tynne profilen er takket være den flatere kurven som brukes sammenlignet med vanlige linser med lavere indeks, noe som gir den en mye slankere profil enn motparten med lavere indeks. Bruk av en flatere kurve kan imidlertid føre til perifer forvrengning. Dette motvirkes av integreringen av asfærisk glass teknologi, som eliminerer sfærisk aberrasjon.

 

Er 1.74 objektiver verdt det?

 

1,74-indeks glass og all ekspertteknologien som er innlemmet i dem, har en høyere pris enn glass som bruker eldre teknologi og har dårligere kvaliteter. Så er de virkelig verdt det? Det avhenger av hvilke egenskaper ved glass som appellerer til deg, men ettersom de er de tynneste glassene for reseptbelagte briller som finnes, finner mange dem et langt overlegent valg. Her er årsakene:

 

• Vekt. 1,74 indeks glass kan være mer enn 25 % lettere enn vanlige plastlinser og mer enn 50 % lettere enn glass.

 

• Estetisk. Som nevnt før kan disse glassene brukes i flere rammer og stiler, så du slipper å gå på akkord med utseendet ditt for å få den korrigerende hjelpen du trenger.

 

• Motstand. Glass med høy indeks har høyere motstand mot riper enn standard plast, noe som betyr at du kan unngå bryet med distraherende merker i synsfeltet. Ikke bare irriterende, men også potensielt skadelig for øynene dine, noe som kan føre til belastning på øynene og tretthet.

 

• Ingen gulning. På grunn av at standardlinser ikke har UV-beskyttelse allerede, trenger de et ekstra belegg for å gi denne beskyttelsen. Dette kan forårsake gulfarging av glassene. 1,74 indeks glass er ikke bare de tynneste høy indeks glassene som er tilgjengelige, men de har også opptil 100 % UV-beskyttelse innebygd, så det er ikke behov for ekstra belegg, og gulningsproblemet er eliminert.

 

• UV-beskyttelse. Som nevnt ovenfor har glass med høy indeks opptil 100 % UV-beskyttelse, så du kan være i fred med vissheten om at øynene dine er skjermet fra de skadelige effektene av solens UV-stråler.


Takket være den stadig utviklende teknologien i den optiske verden, er vi nå i stand til å gi kunder med høy indeks glass som tilbyr alle de nevnte fordelene og skyver ut langvarige problemer som brillebrukere med høye resepter har kjempet med. SmartBuyGlasses tilbyr en rekke utmerkede høy indeks glass med våre reseptbelagte briller og reseptbelagte solbriller. I tillegg kan du sjekke de ekstra beleggene du kan legge til glassene dine for enda større funksjonalitet.