Optician Q&A

?
har du flere spørsmål? spør her

Avstandsbriller - Det du trenger å vite

svar:

Hvis synet ditt ikke er perfekt trenger du kanskje et par avstandsbriller. 

 

Vårt syn kan  forandrer seg med alder, øyeskader, helse tilstander, gener og til og med røyking. Hvilke type briller du trenger avhenger av mange faktorer. I denne artikkelen skal vi utforske avstandsbriller for å hjelpe med med å finne ut om de er passende for deg eller ikke.

 

Hva brukes avstandsbriller til? 

Avstandsbriller gir deg muligheten til å se objekter på lang eller nær sikt uten at synet ditt blir utydelig eller uten at øynene ikke klare å fokusere bra. La oss se på de fire hovedtypene av avstandsbriller som kan hjelpe å korrigere synet ditt. 

 

Enkelt syns og avstand briller

Briller som hjelper med å korrigere enkelt syn er mest vanlig. Enkelt syn referer til nærsynthet eller langsynthet og kan også bli kombinert med astigmatisme

 

Hvis du har vanskeligheter for å fokusere på objekter på avstand er det mest sannsynlig at du er nærsynt. Avstandsbriller for nærsynthet (-0.00) gir deg muligheten til å kunne se objekter på avstand uten at synet blir uklart. 

 

På den andre siden, er langsynet (+0.00) når du kan se objekter på avstand men har problemer med å se ting på nært hold. 

 

Astigmatisme (CYL & Akser) er viktig for misformet hornhinne som gjør at synet blir uklart eller forvrengt. Det er mange grader av astigmatisme og det er normalt og ha denne type korreksjon. 

 

Multifokale brilleglass

Hvis du har behov for mer enn en syns korrigering er det mulig du trenger, bifokale, trifokale eller progressive brilleglass

 

Bifokale eller Trifokale har brilleglass som er delt med synlige linjer som tydelig indikerer hvor kraft verdien stopper og hvor en annen starter. Bifokale og trifokale hjelper med å korrigere presbyopi, som gjør det vanskelig å bytte mellom objekter på avstand til nære objekter. Trifokale hjelper også å korrigere mellomliggende syn, som bifokale ikke gjør. 

 

Progressive brilleglass gir en mer lettvint måte å korrigere flere syn, fordi at de ikke har linjen som indikerer overgangen. 

Data briller

Databriller er forskjellige fra vanlige briller eller lesebriller fordi deres hovedoppgave er å redusere stress på øynene. 

 

Det er også vanlig å legge til blålys blokkering på databriller for å videre beskytte øynene fra innvirkning av langtidsbruk av digitale enheter.  

 

Lesebriller

Når vi blir eldre kan synet vårt kreve litt ekstra hjelp til å fokusere på nære objekter. Uansett om du trenger briller for å lese en bok eller se hva som er på handlelisten, kan du finne rimelige og stilige lesebriller på nett

 

Kan du bruke lesebriller på avstand? 

Lesebriller hjelper deg med å se små trykk eller nære objekter (typisk 35cm borte fra ansiktet ditt) for å korrigere hypermetropi eller presbyopi. De kommer i forskjellige styrker avhengig av mengden forstørrelse du trenger. 

 

Siden de korrigere synet ditt for objekter på nært hold, er ikke lesebriller egnet som avstandsbriller. En annen type brilleglass er bedre for å forsikre om at du får syns korrigering du trenger. 

 

Når burde jeg gå med mine avstandsbriller? 

Når du burde gå med dine avstandsbriller avhenger av din resept, øye behov og til og med livsstilen din. Konsulter med din lokale optiker for å diskutere hva som er det mest fornuftige bruk av dine avstandsbriller. For eksempel, du kan ikke fikse en bil uten briller hvis du har myopia. 

 

Du kan bruke dine avstandsbriller hver dag, hele dagen. Hvis du føler at synet er klarere og de er komfortable, hvorfor ikke? 

 

Syns problemer kan forårsake uklart syn, hodeverk, tretthet i øynene og mer. Avstandsbriller hjelpe med å forhindre eller redusere disse problemene så du kan nyte dine dagsaktiviteter. 

 

Alltid konsulter med din optiker eller øyelege for å bedre forstå når du kan bruke dine avstand briller. 

 

Konklusjon

Noen resepter krever at du går med avstandsbriller hele tiden eller av og til. Hvis du kun trenger assistanse til å lese, trenger du kanskje bare lesebriller, istedenfor avstandsbriller. 

 

Etter du har snakket med optikeren eller øyelegen og fått avklart hvilke syns korrigeringer du trenger (myopia, hyperopia, astigmatisme, etc) lurer du kanskje på hvor du skal kjøpe avstandsbriller? SmartBuyGlasses er et godt sted å begynne fordi vi tilbyr et stort utvalg av praktiske og trendy briller med styrke som passer til dine øye behov, fra enkelt syn til progressive brilleglass. 

 

Så, tror du at du trenger avstandsbriller?