Kontaktlinser | SmartBuyGlasses Norge

Din ultimate guide til kontaktlinse merker.

Millioner av mennesker velger hver dag kontaktlinser ovenfor briller med styrke. Kontaktlinser er tynne, har buede linser som plasseres på øyeoverflaten (aka "hornhinnen") for å korrigere synet ditt. De er vanligvis gjennomsiktige. Du kan også få tak i kontaktlinser i forskjellige farger som kan endre utseendet ditt samtidig som de gir de samme fordelene.
 

Kontaktlinser er enten harde eller myke. Harde kontaktlinser er mer holdbare, men er vanskeligere å tilpasse seg. På den annen side er myke linser vanligvis mer behagelige å bruke og tar mindre tid å venne seg til.

 

Hvis du er en førstegangsbruker av kontaktlinser, kan du føle deg overveldet av utvalget av kontaktlinse merker og tilgjengelige alternativer. Men bekymre deg ikke – ta kontakt med legen din om hvilke kontaktlinser du bør bruke, og ta en titt på vår raske og enkle guide for å få en bedre forståelse av kontaktlinse merker der ute.

 

Se nedenfor før du kjøper kontaktlinser på nett for å være sikker på at du får det rette paret for deg!

 

Johnson & Johnson

Johnson & Johnson er ledende innen kontaktlinse teknologien og var den første bedriften til å finne opp det fantastiske silikon hydrogel materialet som nå er implementert i nesten alle kontaktlinser på markedet.  

 

Johnson & Johnson er mest kjent for sin introduksjon av Acuvue kontaktlinser, som er verdens mest solgte kontaktlinse merke. Faktisk var Acuvue den første bedriften til å introdusere og selge daglige engangs kontaktlinser. De har et stort utvalg for kontaktlinsebrukere med forskjellige bruk tidspreferanse og til og med toriske linser for astigmatisme. Hvis du ønsker å kjøpe kontaktlinser for astigmatisme, vurder å følgende:

 

Acuvue 

Toriske linser for Astigmatisme

Daglige engangs kontaktlinser  

1-2 ukers engangs kontaktlinser

Utvidet bruk

 

Bausch and Lomb

En annen kjent produsent av kontaktlinser er Bausch & Lomb. De har tre fantastiske kontaktlinse merker. 

 

Spesielt Soflens og PureVision har et stort utvalg, inkludert spesielle multifokale kontaktlinser og toriske linser for astigmatisme, og andre bruk tidspreferanser. BioTrue er et fantastiske kontaktlinse merke for tørre øyne, da dere sfæriske daglige engangs kontaktlinser vil holde øynene hydrert hele dagen. 

 

BioTrue

Daglige engangs kontatklinser


Soflens

Toriske linser for Astigmatisme 

Multifokale kontaktlinser

Daglige engangs kontaktlinser

1-2 ukers engangs kontaktlinser

Månedlige engangs kontaktlinser

 

PureVision

Multifokale kontaktlinser

Asfæriske linser

Utvidet bruk

Månedlige engangs kontaktlinser

 

CooperVision

De siste årene har  CooperVision tatt seg til toppen ved å ta kontaktlinser av høyeste kvalitet til markedet. Fra toriske til multifokale og til og med asfæriske linser, CooperVision har kontaktlinse merker som vil matche øyets unike forhold.
 

De har et bredt utvalg av kontaktlinser merker som Biofinity, Clariti og Proclear, slik at du kan kjøpe kontaktlinser som passer best for deg. CooperVision har også et bredt utvalg av brukstid alternativer som gjør det enkelt å kjøpe favoritt kontaktene dine i bulker.
 

Biofinity

Toriske linser for Astigmatisme 

Utvidet bruk

Månedlige engangs kontaktlinser 

 

Proclear 

Toriske linser for Astigmatisme

Multifokale kontaktlinser

Daglige engangs kontaktlinser

Månedlige engangs kontaktlinser

 

Clariti 

- Toriske linser

- Multifokale

 

Alcon

Alcon, som begynte som en beskjeden oftalmologi butikk i 1945, har vokst til å bli den nest største avdelingen av Novartis, en av verdens mest suksessrike og respekterte helse firmaer.

 

Alcon har fire gjenkjennelige kontaktlinse merker som produserer et bredt spekter av kontaktlinser, inkludert toriske, sfæriske og silikonhydrogellinser. To av Alcons merker, Air Optix og Freshlook, tilbyr fargede kontaktlinser for en morsom vri.

 

Air Optix

- Farget kontaktlinser

- Utvidet bruk linser

- Multifokale linser

- Silikon hydrogel linser

- Sfæriske linser

- Toriske linser

 

Dailies 

- Multifokale linser

- Silikon hydrogel linser

- Sfæriske linser

- Toriske linser

 

Freshlook

- Farget og Sfæriske kontaktlinser 

 

Precision

- Sfæriske silikon hydrogel linser

 

Farget kontaktlinsemerker FAQ 

Hva er det beste kontaktlinse merket?

Hvis du allerede bruker kontaktlinser, har du sannsynligvis et favorittmerke du holder deg til. Hvis du vurderer å bytte fra briller til kontaktlinser, vil du utvilsomt lære mer om hvert av hoved merkene.

 

Acuvue er et av de mest populære og sterkt anbefalte kontaktlinser merkene på markedet. De produserer et bredt utvalg kontaktlinser som er ekstremt komfortable. Hvis du leter etter et kjent og respektert linsemerke, er Acuvue sannsynligvis det for deg.

 

Andre populære og høyt anbefalte kontaktlinser merker inkluderer, Dailies, Air Optix, Biofinity og Soflens. Med så mange merker å velge mellom, er det alltid viktig å undersøke og snakke med en optiker for å finne det riktige paret for deg.
 

Har kontaktlinse merke noe betydning? 

Når du mottar resepten på kontaktlinsene dine, vil merkevaren du må bruke bli notert. Ikke alle merker er like, og du må bruke kontaktlinser merket som passer øyet ditt best og som er mest komfortabelt. I tillegg vil materialet til kontaktlinsene dine hjelpe med dine synsbehov, så det er viktig å alltid lytte til legen din.

 

Kan du bytte kontaktlinse merke? 

Det er ikke uvanlig at en venn eller et familiemedlem anbefaler linsemerket sitt siden de vet at de er komfortable. Men husk at det som fungerer for en person kanskje ikke fungerer for en annen.

 

Før du bytter kontaktlinser, trenger du en ny tilpasning, selv om kontaktene er av samme merke. Husk alltid å spørre optikeren din før du bytter kontaktlinse merke.

 

Det finnes mange kontaktlinser å velge mellom hos SmartBuyGlasses! Hvis du har spørsmål angående hvilket kontaktlinse merke som passer best til deg, ikke vær redd for å spørre en av våre optikere.