Briller | SmartBuyGlasses Norge

Ulike typer briller- Alt du trenger å vite

Et utallig utvalg av briller, kan gjøre det overveldende for deg å vite hvem du trenger og hvilke er rett for deg. With various types of glasses, it might be overwhelming to know if you need them and which are the right ones to choose.

 

Denne artikkelen introduserer en generell guide til de ulike brillene, linser, og innfatninger som er tilgjengelige. Du kan bruke dette som ett utgangspunkt for å se på briller og synskorrigerende briller i ulike varianter.

 

Hva er de forskjellige brillene?

Uansett om det er for lesing, jobb eller generelt, mange mennesker finner at de trenger briller for å korrigere synet slik at de ser bedre.r.

 

Vår syn kan endres når vi er ung og også mens vi eldres. Disse endringene genetikk, sykdom, eller skjev hornhinne. For hver feil man måtte ha i synet, finnes det synskorrigerende briller for å rette opp synet, 

 

Enstyrke

 Enstyrkeglass hjelper til å korrigere brytningsfeil som kan føre til feks nærsynthet.

 

Enstyrkeglass hjelper i hovedsak mot nær eller langsynthet. Noen ganger kan du også ha skjeve hornhinner i kombinasjon i enstyrkeglass.

 


 

You can read more about single-vision glasses here to better understand the difference.

 

Bifokale og trifokale

Hvis du trenger å korrigere mer enn en del av synet ditt, kan du få bifokale eller trifokale briller. Bifokale hjelper til å korrigere to deler av synet ditt, nær og langsyn, ved å ha to ulike styrker i glassene. Multifokale gass er et godt alternativ for å korrigere skjeve hornhinner,

 

Toppen av brillene hjelper deg å korrigere langsynt, å nærsynet vil bli sterkere når du flytter synet ned i brillen. Trifokale briller har tre styrker i sine glass.

 

 

 

Du vil finne en mellomliggende styrke som er primrt til bruk for å se på datamaskinen, denne er lokalisert mellom styrkene for lang og nærsynt, Trifokale briller kan være vanskelige å bli vant til, siden synet ditt stadig prøver å tilpasse seg de ulike styrkene.
 

Progressive briller

Progressive briller hjelper også til for korrigering av flere synsforstyrrelser. De gir korrigering av lang, mellom og nærsynhet, akkurat som bifokale og trifokale. 

 

Den største forskjellen på progressive og andre multifokale briller er den usynlige linjen. Progressive briller har ingen synlige linjer, noe som gjør dem mer estetisk pene. Bifokale og trifokale briller har synlige linjer som viser skillet mellom de ulike styrkene.

 

Du kan lære mer om  progressive briller og hvorfor mange foretrekker dem forran bifokale.

 

Lese briller

Lese briller trenger ikke alltid en respt og er tilgjengelig over disk, gjerne også på nærbutikken. 

 

Styrken på lesebriller can starte lavt(+1), og opp til høyere styrker(+4), å hjelper deg å se på nært hold. Hvis du synes lesing, se på telefonen eller datamaskinen vanskelig, kan det være du trenger lesebriller. Det finnes ulike typer lesebriller, disse kan du lese om i artikkelen her.

 

Vi anbefaler deg uansett å forhøre deg med din optiker om du har proplemer med synet, før du kjøper noen briller.

 

Sikkerhetsbriller og blå lys blokkerende briller

Alle kan ha bruk for sikkerhetsbriller enten på jobb eller på fritiden. Sikkerhetsbriller er en nødvendighet hvis du jobber i et miljø med  skadelige elementer, selv om du ikke trenger synskorrigerende styrke, vil sikkerhetsbriller hjelpe for å beskytte mot eksterne faktorer som kan være skadelig for synet ditt,

 

 

Du kan også bruke sikkerhetsbriller mens du er aktiv, for eksempel  PRO GEAR eye guards, som er perfekt for en aktiv livsstil.. 

 

Tilbringer du derimot mesteparten av arbeidsdagen eller fritiden foran digital skjermer, prøv blå lys briller . Når man blir eksponert for en viss mengde blått lys, kan man ofte merke ubehageligheter i synet i form av blant annet tørre øyne og tretthet.. 

 

Uavhengig om du svarer på epost eller ser på serie, vil blå lys briller kunne redusere eksponeringen av blått lys til øynene og samtidig øke den visuelle komforten.Blå lys briller fås også med styrke.

Solbriller

 Solbriller er også briller vi kan bruke med eller uten synskorrigerende styrkefor å se bedre og beskytte øynene, 

 

Akkurat som med synskorrigerende briller, kan solbriller komme med forskjellige linser og filter  tilpasst best til ulike situasjoner. Om du ser etter noe praktisk som kobinerer brillene dine og solbriller, hvorfor ikke prøve fotokromatisk linse

 

 

Plano Briller

Også kjent som “falske briller”, plano briller er briller som ikke trenger resept. Plano briller kan brukes for estetikk eller sikkerhetsgrunner. Hvis du for eksempel har perfekt syn, men tilbringer mange timer foran skjermen, kjøp deg ett par (plano) blå lys briller. 

 

Du kan lese mer om plano briller og forskjellen på dem og synskorrigerende briller.

Each glasses type also requires a lens to ensure the best quality and vision. 

 

Hvilket glass er best for brillene?

Avhengig av behovet til den enkeltes øyne og egne behov, finnes det flere forskjellige typer som passer til dine synskorrigerende briller 

 

• Glass

• Plastikk

• Polykarbonat

• Trivex & High trivex

 

For å lære mer om disse forskjellige glass materialene, se vår artikkel Briller glass materiale. Du kan også kombinere flere glass med beskyttende lag for å redusere skade på både brille og syn.. 

 

I tillegg til kvalitetsglass, finnes det også spesifikke innfatninger som er tilgjengelige for alle typer briller

Hva er den beste brille innfatningen?

Oga materiale og designet på brilleinnfatningen kan ha betydning for syn og komfort. Noen er tyngre enn andre eller større, mens andre er lettere og synes nesten ikke.. 

Materiale på innfatning

Plastikk

Metall & Titanium 

Acetate 

Tre

Innfatning stil

Rammeløs

Halvramme

 

Hvordan vet du hvilken brille som passer best til deg?

 

 

Hvordan vet jeg hvilken type brille jeg trenger?

Først og fremst, om du trenger synskorrigerende briller, ta en synstest for å finne ut av hvilke briller du trenger. Din optiker vil gi deg styrken på brillene du trenger. 

 

Når du vethvilken type du trenger, les om hvilket brilleglass som passer best for din synskorrigering. Om du ser etter noe lett og enkelt, da vil glasslinser ikke være det rette valget for deg. 

 

Størrelsen på innfatningen er også viktig når du skal avgjøre hvilken brille du vil ha. Om brillene ikke sitter komfortabel på ansiktet, vil du oppleve dårlig komfort i form av at brillene enten sklir av eller at brillene sitter for stramt.

 

Solbriller et den bestr løsningen for å beskytte øynene mot solen. Men, hvis du også bruker synskorrigerende briller og ikke liker å bruke kontaktlinser, så kan du vurdere:

 

1. Synskorrigerende solbriller

2. Klips

3. Fotokromiske briller

 

Uansett om du trenger å lese, se ting i det fjerne eller være kul, brillen du trenger må være tilpasset dine øyne og din livsstil..  

 

Konklusjon

Vi har sett på ulike typer briller, fra ensytrke til multifokale og plano briller. Vi har også hatt en introduksjon av de ulike matrialene,belegg, og innfatninger som synskorrigerende briller og solbriller kan dra nytte av.   We've covered the different types of glasses, from single vision and multifocal to plano lenses. We've also introduced the various lens materials, coatings, and frames that prescription glasses and sunglasses can benefit from. 

 

Husk at før du kjøper deg briller, bør du ta en vanlig synstest hos optiker eller hos øyelege. Når du vet hvilken styrke du trenger, kan du utforske et stort spekter av  briller for menn, kvinner og barn som vil dekke alle behov du og dine øyne måtte ha.
 

Stikk innom SmartBuyGlasses  å finn dine favoritter blandt kvalitetsbriller basert på dine interesser, din stil og livsstil.