Briller | SmartBuyGlasses Norge

Polycarbonat brilleglass vs Trivex

Brilleglasset du velger har mer å si på hvor fornøyd du er med brillene dine, enn ramme og design.  Den største feilen folk gjør når de kjøper briller er å bruke mest tid på materialet, design og brilleglass belegg. Ditt valg av brilleglass påvirker din komfort, syn og trygghet. 

 

Å kjøpe briller med styrke er en vanskelig oppgave. Med så mange brilleglass og belegg å velge mellom, er det lett å bli overveldet over hvilken som er best for deg.  Denne artikkelen gir deg innsikt på forskjellige typer brilleglass og hjelper deg med å finne beste brilleglass til ditt behov. 

 

La oss se på forskjellen mellom polykarbonat og trivex brilleglass. 

 

Hva er polykarbonat brilleglass? 

 

Polykarbonat dukket først opp på 1950-tallet, men det var ikke før på 1980-tallet at selskaper først begynte å bruke det som et alternativ til brilleglass. Polykarbonat pellets varmes opp til smeltepunktet og settes inn i brilleglass former, mens vanlige brilleglass av plast produseres ved hjelp av støpestøping. Denne alternative produksjonsmetoden styrker og forbedrer slagfastheten til polykarbonat brilleglass. 
 

Derfor er polykarbonat brilleglass laget av mer slagfast plast enn vanlige brilleglass av plast. Polykarbonat brilleglass er også en god del tynnere og lettere enn brilleglass av glass.  Denne kvaliteten gjør at de er de beste materialene for barnebriller, sportsbriller og sikkerhets brilleglass.  

 

Det er både fordeler og ulemper med polykarbonat brilleglass som er viktige å vurdere. Polykarbonat brilleglass er mer ripebestandige enn plast, men mindre enn trivex brilleglass. Dette kan imidlertid dempes hvis du legger et ripebestandig belegg på brilleglassene.

 

Abbe verdien til et brilleglass materiale korrelerer med kvaliteten på synet gjennom brilleglasset. På grunn av det faktum at polykarbonat brilleglass har en lav abbe verdi, enkelte personer med høyere styrker og høy astigmatisme klager ofte på at brilleglassene har dårlig syns kvalitet, forvrengning, eller forstyrret deres perifere syn.

 

Blokkerer polykarbonat brilleglass UV?

 

Polykarbonat brilleglass blokkerer nesten hele UV-spekteret, inkludert UVA og UVB. UV-stråling absorberes av materialet, noe som hindrer det i å passere gjennom. Den er så effektiv at selv et lite lag av materialet effektivt kan absorbere UV-stråler. Dette beskytter huden og øynene betydelig bedre enn noen solkrem kunne.

 

I tillegg kan polykarbonat brilleglass overføre synlig lys, det spekteret som gir oss muligheten til å se farge. Til tross for at du kanskje må vurdere ripebestandige belegg for polykarbonat brilleglass, er en ekstra brilleglass behandling for UV beskyttelse ikke nødvendig.  

 

Hvordan vaske polykarbonat brilleglass

 

Hvis du bruker briller, vet du hvor irriterende det er å ha smuss eller grus på brilleglasset. I tillegg til å være plagsomt, kan det også føre til belastning på øynene og hodepine. Når du rengjør polykarbonat brilleglassene, er det noen ting du bør tenke på. Her er noen gode tips for å best mulig ta vare på polykarbonat brilleglass. 

 

• Før du gnir brilleglassene dine, skyll dem forsiktig med varmt vann for å fjerne støv eller rusk som kan ripe dem. Hvis du bor et sted med hardt vann, bruk destillert vann i stedet for vann fra springen.

 

• En mikrofiberklut er den sikreste og mest effektive måten å rengjøre brillene dine på uten å lage flekker eller skader. Ikke la deg friste til å bruke ermet eller kanten på skjorten!

 

 

• Det er å foretrekke å bruke en rengjøring løsning for briller eller spray sikker for polykarbonat brilleglass og brilleglass belegg. Du kan alternativt bruke lotion fri oppvaskmiddel.

 

• Rist av overflødige vanndråper fra brillene. Tørk dem med en luftbeholder for å unngå striper og vannmerker.

 

Nå som du vet mer om polykarbonat brilleglass, la oss ta en titt på trivex brilleglass.

 

Hva er trivex brilleglass?

Trivex er en type holdbar lettvekt plast som har slått godt an på markedet de siste årene. Selv om polykarbonat brilleglass har vært standard for for sikkerhetsbriller og barnebriller i mange år, så anbefaler optikere nå trivex brilleglass som et alternativ. 

 

Mens trivex kan sammenlignes med polykarbonat, har det noen få viktige forskjeller. Trivex ble opprinnelig designet for militær bruk i helikopter- og jagerfly vinduer. Materialets kjemi ble skreddersydd for bruk i optiske linser i 2002, noe som gjør trivex brilleglass til en av de mest holdbare og ettertraktede linsene på markedet.

 

Hva er trivex brilleglass godt for? 

 

Letter forklart er trivex brilleglass mer behagelig enn andre plast brille brilleglass materialer, som er dens største fordel. Trivex brilleglass er tynnere enn ordinære brilleglass av plast, med en indeks på 1.53.

 

De er også laget av et lettere materiale enn brilleglass av plast, så du vil ikke legge merke til vekten av brilleglassene dine mens du går om dagen. I tillegg er lette brilleglass mer komfortable og forhindrer at brillene glir nedover nesen eller faller av ansiktet.

 

I likhet med polykarbonat brilleglass gir trivex brilleglass  full UV-beskyttelse. UV-beskyttelse er innebygd i materialet til trivex brilleglass, noe som betyr at beskyttelsen ikke vil forringes over tid. UV-beskyttelsen brytes kun ned hvis den påføres brilleglasset gjennom et belegg, noe som ikke er tilfellet med trivex brilleglass.

 

Selv om trivex er klarere og lettere enn polykarbonat, er den like tøff. Trivex brilleglass har sterk slagfasthet og robusthet, noe som gjør dem holdbare og motstandsdyktige mot sprekker og brudd. Disse egenskapene er ideelle for design som f.eks kantløse briller

 

Trivex brilleglass har en Abbe-verdi på 45, mens polykarbonat brilleglass har en Abbe-verdi på 30. Dette betyr at trivex vil gi deg eksepsjonelt klart syn

 

 

Når du velger trivex-objektiver, trenger du ikke gå på akkord med hensyn til kjernefunksjoner, men de kan være dyrere. Selv om de er dyrere enn polykarbonat brilleglass, anses de som den ideelle linsen av mange øyepleie spesialister.

 

Hvor tykke er trivex brilleglass? 

I motsetning til brilleglass laget av standard plast, som har en tendens til å være rundt 2 mm tykke, er trivex brilleglass rundt 1,2 mm. Siden polykarbonat har en større brytningsindeks enn trivex (1,58 vs. 1,53), er polykarbonat brilleglass rundt 10 % tynnere. Imidlertid er de begge utmerkede valg for tynne brilleglass.

 

Å finne det beste brilleglass for deg avhenger av dine behov og livsstil. Du kan bruke denne guiden til å avgjøre om polykarbonat brilleglass er den rette matchen, eller om du vil bruke de ekstra pengene på trivex brilleglass. Selv om vi for øyeblikket ikke har polykarbonat- eller trivex brilleglass på lager, kan du finne en rekke utmerkede valg av brilleglass når du handler online hos oss.


Fortsatt usikker og trenger mer informasjon for å ta en avgjørelse? Vår  optiker er alltid tilgjengelig for å hjelpe!