Briller | SmartBuyGlasses Norge

Komponenter av briller - Forklaring på anatomi av briller

Visjon er en del av livet som vi ofte tar for gitt. For mange av oss er det ikke før vi blir fortalt at vi må få korrigert synet vårt at vi oppdager hvor mye visjon som forbedrer livskvaliteten vår hver dag. Siden de er svært skjøre gjenstander, må vi vite de forskjellige komponentene i briller. På denne måten er vi i stand til å forklare vårt behov for en optiker hvis det på et tidspunkt skulle bli nødvendig. Eller vi kan se etter reservedeler i en butikk selv. 

 

I utgangspunktet har hvert par briller tre deler, og hver del har sine egne, mindre komponenter, avhengig av design og hvilke materialer som brukes: forsiden av rammen og de to templene.

 

La oss ta en titt på de grunnleggende delene av brillene:

 

Forsiden av ramme:

 

Dette er hva som holder linsene på plass og bestemmer parets estetikk. Den kan være laget av celluloseacetat, plast, metaller som titan eller karbonfiber. Noen ganger kalles det rammen, og de kommer i tre typer:

 

Full rim eyeglass frame SmartBuyGlasses

 

Semi rimless eyeglass frame SmartBuyGlasses

  •     Uten kant – linsene holdes sammen av en metallbro. Hver linse er tilknyttet til templet med en skru gjennom ytterkanten. Rammene som vises her er Swarovski SK5042 012 

Rimless Eyeglass Frame SmartBuyGlasses 

 

Linser

Linsene er den viktigste delen av brillene dine. De er valgt i henhold til resepten fra optikkeren din for å korrigere synet ditt. Du kan lese mer om type materialer som brukes i linsene her. Du kan også unngå belatstning du får fra de digitale enheter hvis du velger blålys briller. Det også finnes en mulighet til å legge til zFORT® blålysblokkerende

tone til hvilken som helst ramme i kassen.

 

 

Bro

Den tilknyttes de to linsene over nesen din og holdes det meste av brillevekten. Denne er en avgjørende faktor for hvor godt vil brillene passe til ansiktet ditt. For briller med en full kant ramme broen utgjør en del av rammefronten. Når det gjelder briller med delvis rammer eller uten ramme, kreves det et ekstra stykke. Broer varierer i stil for å passe til forskjellige ansiktsformer.

 

 

Templer

De henviser til «armer» av din ramme og de er på sidene av hodet ditt. Kjernefunksjonen deres er å holde brillene sikre mens du går gjennom dagen med dem. Lengden på templet har tre dimensjonene til hvilken som helst ramme, dvs. linsediameter, brobredde og tempellengde. Templer kan ha følgende typer:

 

1.    «Paddle» eller «blade» eller rett tempel - Det er et tempel som ikke bøyes og derfor er helt rett.

 

2.    «Curl sides» - Også kjent som kabeltempler og vanligvis finnes i tråd- eller metallrammer, den delen av templet som er nærmest øret, bøyes i enden for en behagelig passform.

 

3.    «Drop» eller «hockey ende» eller «Svanehals» - Den vanligste designen som finnes i moderne briller. Disse rammene bøyer seg nedover for å skape en sikker passform bak ørene dine.

 

Hengsel

De er metallfuger som lar deg brette og utbrette brillene. De kalles også ledd. Det er en rekke hengsler tilgjengelig som er sikret på forskjellige måter.

 

Skruer

Det er noe som forbinder to halver av hegselet sammen. Disse kan strammes for å justere åpning og lukking av templene. Enhver optiker kan erstatte den for deg hvis du mister en skrue.

 

Neseputer

Disse refererer til de ovale eller sirkulære putene som hviler på nesen din. Disse kan settes opp på en av disse to måtene:

 

1.    Neseputer i full kant - I dette tilfellet er neseklossene formet som en del av rammefronten. De er polert for ikke å være grove i nesen.

 

2.   «Push-in» neseputer - Dette er en separat komponent festet til enden av rammen som hviler på nesen. Jo større puten er, jo mer synlig er den, og jo mindre er den sannsynlig å "grave" inn i huden.

 

Nå som du er komfortabel med brillenes anatomi, kan du se hele utvalget av designerbriller her. 

Hvis du har en ny ramme som ikke passer deg riktig, kan du sjekke hvordan du kan justere brillene. Hvis du ikke har brukt briller før, kan det også være nyttig å lese om rengjøring av brillene.