Briller | SmartBuyGlasses Norge

Trenger barnet mitt briller?

Om du lurer på om “barnet mitt trenger briller?” er du på rett plass. Synet til barnet ditt er viktig, å det kan være vanskelig å vite om de trenger eller ikke trenger synskorrigerende briller når de er så unge. Kommunikasjon kan være vanskelig, siden barnet ditt ikke klarer å uttrykke eller forstå at de har ett problem med synet. Uoppdagede synsproblemer kan påvirke ditt barns hverdagsliv. Alle barn bør ta en synsundersøkelse, selv om det ikke er noen indikasjoner på at de har problemer med synet sitt., dette fordi de ikke er oppmerksomme på at de ser ting feil. Derfor er årlige synsundersøkelser viktig for de små.

 

Denne artikkelen vil ta for seg de viktigste tegn du må se etter om du lurer på om barnet ditt trenger briller. Om du etter å ha lest denne artikkelen har bekymringer om synet til ditt barn, ta kontakt med din lokale optiker for en synstest,

Hvorfor trenger barn briller?

Det kan være flere grunner til at et barn trenger briller. Noen av de kan være:

 

• Forbedre syn(nærsynt,langsynt, eller begge deler)

• Styrke synet på ett svakt øye

• Forbedre posisjon på øyet (skjeling eller feiljusterte øyne)

• Øke beskyttelse ved dårlig syn på ett øye 

Tegn på at barnet ditt trenger briller

Det finnes flere tegn som kan gi indikasjoner på at barnet ditt trenger briller

 

  1. Myser med øynene

Har du lagt merke til at barnet ditt ofte myser når det fester synet på noe, det kan være tegn på synsfeil. Denne synsfeilen påvirker hvor godt øynene klarer å fokusere på ett bilde, å mysing kan hjelpe til å holde fokus. En annen tilstand knyttet til mysing er amblyopi. Dette kan rettes på om det blir oppdaget tidlig..

  1. Mye tårer, gnukking i øyene og trette øyne

Kanskje har du sett at barnet ditt ofte gnir seg i øynene og klager på å være sliten i øynene, Dette er tegn på at øynene kan være overbelastet. Økt tåregang og slitne øyne kan oppstå av blålys fra digitale skjermer, som man umulig kan unngå i dagens samfunn. Vi kan anbefale å prøve blålys briller, som blokkerer ut dette skadelige lyset. Med disse brillene kan barnet ditt se på TV, gjøre lekser på datamaskinen,, eller se på andre skjermer uten å bli plaget.

  1. Bruker fingeren ved lesing

Har du sett at barnet ditt bruker fingeren når dere leser. Ofte kan dette være en god metode for å holde øye med ordene på hver side. Men det kan også være et tegn på amblyopi, som er en justerings feil på øyet.

  1. Dekker til ett øye for å se

Et Annet tegn på amblyopi er om barnet ditt dekker til det ene øyet for å unne se ordentlig. En lett måte å finne ut om barnet ditt har problemer her, er å dekke til hvert av øynene å spørre hva de kan se å på hvilket øye de ser best,

  1. Sitter for nært skjermen

Alle barn elsker å sitte nær tv skjermen når favorittprogrammet står på. Men om de gjør det for ofte, kan det være at barnet ditt lider av myopi. Myopi  er også kjent som nærsynthet, som betyr at man ser ting som er nærme klart, mens ting som er lengre bort er mer utydelig, Be barnet ditt sette seg litt lenger bort fra tven å spør om de fortsatt ser bildet klart. Hvis svaret er nei er det på tide å bestille time hos din lokale optiker. 

  1. Klager på utydelig syn i distanse

Barnet ditt kan klage på at det ikke ser fotballspillerne ordentlig på banen, eller det er vanskelig å se læreren fremst i klasserommet. Disse problemene er tydelige tegn på nærsynthet og barnet kan trenge briller som korrigerer syn på avstand. Om barnet ditt derimot klager på at at ting som er nære er uklare , så kan det være et tegn på hyperopi. Dette er når man ser ting nært klart men har vanskeligheter med å se ting som er lenger bort. 

  1. Mister oversikt ved lesing 

Å be barnet ditt lese høyt kan forbedre leseferdighetene og også hjelpe deg til å følge med på synet evnen til å lese en tekst. Om barnet ditt ikke forstår hva som står på siden, eller de synes teksten forsvinner eller blir uklar mens de leser, kan det tyde på en problem med synet. Om de mister oversikt i leseingen ofte kan det tyde på strabisme(skjeling) eller astigmatisme., som betyr at lys blir fokusert på flere enn et sted på øyet, Dette kan føre tåkesyn, hodepine og belastning på øynene.

  1. Lyssensitiv og hodepine

Foretrekker barnet ditt å være i mørke rom eller er han/hun plaget med hodepine om dere er ute en solskinnsdag? Barnet ditt kan være fotofobisk, noe som innebærer å være lyssensitiv. Da kan det hjelpe med spesialbriller eller Solbriller med UV beskyttelse, som hjelper til å redusere sensitiviteten for lys.

Trenger barnet mitt virkelig briller?

Om barnet ditt opplever ett av de åtte tegnene over, anbefaler vi å ta en tur til legen for å få en profesjonell diagnose. Din lokale optiker vil kunne sjekke ut deres øyehelse å diagnostisere eventuelle problemer barnet måtte ha. Selv om barnet ditt sitter for nrt TVen så betyr det ikke ar\t han eller hun trenger synskorrigerende briller, hør med optiker så er du sikker.

Den beste plassen å kjøpe synskorrigerende briller til barn

SmartBuyGlasses er en fin plass for å finne synskorrigerende briller til barn etter at du har vært hos optikeren. Så snart du har fått den rette korrigeringen, kan du bestille ett par briller raskt og enkelt på nett. Er du usikker på om barnet ditt vil like brillene? Prøv vårt virtuelle test verktøy, å la barnet prøve brillene digitalt før du kjøper dem. Best av alt, så tilbyr vi en 100 dagers returrett på alle briller, så du kan trygt sende dem tilbake om barnet skulle ombestemme seg!