analyticsTags

Hjem/Briller/Rask frakt

Grid banner

Blått lys

6 Tips for å Beskytte deg mot blått lys

Hvordan man beskytter øynene i den digitale hverdagen fra effekten av blått lys. Studier viser at i snitt bruker vi 5 timer om dagen foran en skjerm. Flere og flere optikere får spørsmål fra et økende antall kunder som er bekymret over hvordan øyehelsen blir påvirket av dette. Blått lys er skadelig for øynene våre, spesielt hvis vi ikke endrer vanene våre og tar vare på øyehelsa bedre. En annen sak er at det også kan forstyrre søvnen vår, mer om dette her.

SmartBuyGlasses har det største utvalget av solbriller, briller og kontaktlinser på nett. Tenk alt fra Oakley briller til Ray Ban og Polaroid, i tillegg til vr briller og andre briller. Vår egen ekspert, Larry Ng, har forsket på behovet av å beskytte seg mot den daglige eksponeringen fra blått lys.

Han har oppsummert 6 punkter for å ta bedre vare på øynene dine.

 

 

1.Undersøk øynene dine

Den sikreste og beste måten å oppdage øyeskader er å gå til fagfolk. Oppsøk din optiker og få en undersøkelse snarest. Oppdager man symptomer på overeksponering til blått lys tidlig, er det lettere å finne en god løsning. En årlig undersøkelse er anbefalt.

2.Invester i ett par databriller

Produsenter av briller har sett behovet, og har utviklet databriller. Glassene i denne typen briller er designet for å blokkere blått lys fra skjermer. Husk at dette er forskjellig fra såkalte vr briller. I begynnelsen var det først og fremst populært innen gaming, men nå har flere og flere sett behovet. SmartBuyGlasses har nylig gjort denne typen brilleglass tilgjengelig for deres kunder ved bestilling av diverse brillerammer.

3.Unngå tørre øyne

Det finnes mange ulike årsaker til hvorfor øynene dine kan bli tørre, men en av de er overeksponering av blått lys. I tillegg hjelper det å drikke rikelig med vann daglig for å unngå tørre øyne.

  1. Ta en pause

Mange av oss sitter foran en skjerm flere timer daglig, ofte i forbindelse med jobb. Det kan til tide virke umulig å skulle ta pauser bare for å hvile øynene litt, men det trenger ikke være lange pauser! Den gode 20-20-20 regelen fungerer veldig bra. Hvil øynene dine hvert «20» minutt, se bort fra skjermen i «20» sekunder, blunk gjentatt og lukk øynene noen sekunder. Dette hjelper å fukte øynene dine. Etter det skal du reise deg og se på noe som er cirka 6 meter vekk (opprinnelig «20» fot, derav 20-20-20 navnet) for å sjekke at øynene dine kan fokusere riktig.

  1. Vask skjermen din

Hvor ren er skjermen din? Mange LED-skjermer, pc-skjermer og mobiler er ofte dekket av smuss og fingeravtrykk. Dette kan forsterke effekten av blått lys. Det er derfor viktig å vaske skjermen ofte.

  1. Juster lysstyrken

Å stille ned lysstyrke når du er i et mørkt/mørkere rom er bra for øynene dine. For sterkt lys i en mørk setting er skadelig for øynene dine. Mange smart-telefoner justerer lyset automatisk, men det kan være lett å glemme å justere lyset på pc-skjermen.

For mer informasjon om databriller og beskyttelse mot blått lys spør vår optiker, prøv briller og finn ditt nye par idag!