Med en Lidenskap for briller

Test: Hvilke linser passer til din livsstil?
, / 1159 0

Test: Hvilke linser passer til din livsstil?

SHARE
Test: Hvilke linser passer til din livsstil?

Endags-, måneds- eller kontinuerlig bruk linser?

Ta vår test og finn ut hvilke kontaktlinser som er best egnet for din livsstil!

Dersom du ønsker å prøve ut kontaktlinser, vil du bli møtt med et nesten ubegrenset utvalg av varianter å velge mellom. Det finnes ikke noe sikkert svar på hvilken type som er best, siden dette kommer helt an på brukerens livsstil og personlige behov. Men det er noen trender du bør vurdere å følge når du tar et valg.

Først er det viktig å vite at alle kontaktlinser kan bare brukes over en begrenset tidsperiode. Enten det er en for en dag, som alle endagslinser, eller over et år, som med noen RGP (fra engelsk «rigid gas permeable») kontaktlinser, må alle produkter som er på markedet erstattes innen en viss tidsramme. Med unntak av endagslinser, vil alle ha behov for ulik grad av vedlikehold og pleie. En følgeregel; jo lengre varighet produktet har, dess mer vedlikehold kreves det.

For det andre; materialet i kontaktlinser blir vanligvis kategorisert etter myke og harde (det finnes også hybridversjoner som inkluderer begge kvalitetene). Myke kontaktlinser er den klart mest brukte versjonen. De er bøyelige, og trenger å være konstant hydrerte. De er lette å sette inn og fjerne, og er generelt ansett for å være mer komfortable enn linser i harde materialer. Siden de ikke brukes over en lengre periode, er det dessuten mindre risiko for infeksjon. Kontaktlinser med silikon-hydrogel er en del av denne kategorien.

 

Sjekk ut SmartBuyGlasses for et stort spekter av kontaktlinser!

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published.