Med en Lidenskap for briller

Ray-Ban Wayfarer: Ikoner innen briller
, / 1420 0

Ray-Ban Wayfarer: Ikoner innen briller

SHARE
Ray-Ban Wayfarer: Ikoner innen briller

Hva er det Muhammad Ali, Debbie Harry, Andy Warhol og Madonna har til felles? Solbrillene deres, selvfølgelig! Nærmere bestemt, Ray-Ban Wayfarer. (Klikk for å Twitte) Dette umiddelbart gjenkjennelige designet har kjempet om tittelen som “mest populære solbriller noensinne”, sammen med de andre flaggskipmodellene fra merkevaren. Hva er det som gjør dem så spesielle? Les videre for å se hvordan disse fantastiske solbrillene har forandret seg gjennom årene, og du vil bli overrasket over hva du finner ut!

smartbuyglasses-ray-ban-wayfarer

Før Wayfarer kom de fleste solbriller med innfatninger i metall. Takket være fremskritt innen plastteknologien på 40-tallet, ble det mulig for Raymond Stegeman å utvikle varemerket “trapezoid” innfatning. Denne ble patentert i 1952. Deres unike stil ble raskt en favoritt blant Hollywood-stjerner, som et symbol på USAs gullalder. Det hele starter med James Dean i Rebel Without A Cause (1955). Mange tror at USAs tidligere president John F. Kennedy også brukte dem, men i virkeligheten var solbrillene hans bare en etterligning fra American Optical! Ikke at det betydde så mye for Ray-Ban, siden deres autentiske Original Wayfarer modell fortsatte å dominere kulturlandskapet på hele 60-tallet. Dette takket være at både Bob Dylan og The Beatles brukte dem, i tillegg til mange andre.

Etter en pause i 1970, kom Wayfarer tilbake kulere enn noensinne tidlig på 80-tallet, delvis takket være deres hovedrolle i en rekke Hollywood-filmer. Mest kjent er The Blues Brothers og Risky Business, men også på Michael Jackson sin Bad world tour.

smartbuyglasses-ray-ban-wayfarer

Til tross for den pågående, tilsynelatende endeløse etterspørselen etter det tidløse Original Wayfarer designet, har Ray-Ban aldri vært en merkevare som hviler på sine laurbær. Etter overføring av produksjonen fra USA til Italia på begynnelsen av årtusenet, kom Ray-Ban New Wayfarer på banen. Det er en slankere, lettere og mer avrundet versjon. I tilleg kom Folding Wayfarer, en sammeleggbar versjon. Siden da har de fortsatt å utvide sin katalog med mange typer begrenset opplag, “Spesielle mønstre” og andre spesielle versjoner av Ray-Ban Wayfarer, både gamle og nye. I skrivende stund finnes det over hundre tilgjengelige varianter.

smartbuyglasses-ray-ban-wayfarer

Spol frem til i dag, og Wayfarer er fortsatt enormt populær blant både unge og gamle. Også nye stjerner, som Robert Pattinson, Bruno Mars og Katy Perry er med på å rocke disse legendariske solbrillene. Hvem kan vel klandre dem?

Årstidene kommer og går, men det ser ut som Ray-Ban Wayfarer består. Ja, de vil være med oss i lang tid fremover ennå. Sjekk derfor ut hele spekteret av Wayfarer solbriller som er tilgjengelige i dag.

Ray-Ban Original Wayfarer solbrillekolleksjoner

Distressed Wayfarer

smartbuyglasses-distressed-ray-ban-wayfarer-1

Distressed Wayfarer innfatninger kommer i forskjellige nyanser av svart og havana. Ved første øyekast ser de ut som den klassiske modellen. For de av dere med et finere blikk, vil dere se at innfatningen har blitt utformet med noe som ligner “slitasje”, for å gi dem en unik vintagefølelse… fra dag én!

Fleck Wayfarer

smartbuyglasses-fleck-ray-ban-wayfarer-2

 

Fleck Wayfarer kommer i en dyp skilpaddeskallfarge. Denne blir intrikat blandet med flekker av blått, rosa eller gull. Alle varianter kommer med sorte sidestenger. For de av dere som elsker klassisk stil med en moderne vri; da er dette den beste subtile måten for å style opp utseendet sitt.

Cosmo Wayfarer

smartbuyglasses-cosmo-ray-ban-wayfarer

Noen av de mest iøynefallende variantene av den opprinnelige modellen finnes i Wayfarer Cosmo kolleksjonen. Inspirert av fargene i galaksen, har de en utenomjordisk blanding av skimrende nyanser. Med treffende  modellnavn som Mercury (metallisk asurblå), Venus (metallisk grønn), Saturn (metallisk grønn/fiolett), Jupiter (metallisk grønn og rosa) og Mars (metallisk fiolett) er de i en klasse for seg selv.

Ice Pops Wayfarer

smartbuyglasses-ice-pops-ray-ban-wayfarer-1

Ice Pops Wayfarer er inspirert av solrike årstider. De er et perfekt tillegg til enhver fashionistas sommerstil. Den blendende, gjennomsiktige innfatningen og de graderte glassene i matchende farger, kommer i appetittvekkende nyanser av mynte, sitrus, vannmelon, druer og jordbær.

 

Urban Camouflage Wayfarer

smartbuyglasses-camouflage-ray-ban-wayfarer-1

 

Kamuflasjemønster er vanligvis laget for å sikre at du gå ubemerket hen, men du kommer absolutt ikke til å være usynlig i mengden iført disse litt på kanten Urban Camouflage Wayfarer solbriller. De kommer med sidestenger  som er kledd i blått, sort, grått eller lilla kamuflasjemønstret stoff. Stengene er laget av gummi, noe som gjør dem mer behagelige å ha på seg.

Denim Wayfarer

smartbuyglasses-denim-ray-ban-wayfarer-1

Akkurat som at dongeribukser aldri går av moten, vil heller ikke Denim Wayfarer modellen gjøre det! Ray-Ban har utviklet en avansert lagdelt prosess for å kle innfatningen med 100% ekte denim. Du kan velge mellom en rekke farger, inkludert mørkeblå, lys blå-fiolett, grønn og oransje (selvfølgelig med matchende fargede glass).

 

Leather Wayfarer

smartbuyglasses-leather-ray-ban-wayfarer-7
Den optimale kvaliteten på designet til Leather Wayfarer har gjort denne modellen enestående blant de nyere modellene til Original Wayfarer. Innfatningen er kledd i lær av høy kvalitet og premium behandlingen slutter ikke der. Denne modellen kommer også i en polarized versjon. I tillegg til å se ut som den tøffeste typen i gata, vil du også nyte ekstra fordeler som bedre fargekontraster og null gjenskinn. Velg mellom en rekke farger, inkludert svart, brun, grønn og blå.

Andre kjente innfatninger som eksklusivt hører med til kolleksjonen Ray-Ban Original, er Rare Prints, Pixel og Bi-Colour-modeller.

Ray-Ban New Wayfarer

Det er vanskelig å inkludere hele det omfattende utvalget av materialer og teksturer i den originale kolleksjonen, for de kommer i så utrolig mange strålende og interessante fargekombinasjoner og mønstre. Nå som det er sagt, la oss introdusere de innfatningsstilene som er eksklusive for modellen New Wayfarer.

Wayfarer Bi-Color

smartbuyglasses-bicolor-ray-ban-wayfarer-new-4  smartbuyglasses-bicolor-ray-ban-wayfarer-new-3Full av farge, legger New Wayfarer Bi-Colour et spennende element til innsiden av sidestengene. Slik kan du sprite opp utseendet med dynamiske farger som virkelig vil få deg til å skille deg ut fra mengden.

Wayfarer Color Mix

smartbuyglasses-colour-mix-ray-ban-wayfarer-new-4

smartbuyglasses-colour-mix-ray-ban-wayfarer-new-6

Laget i premium acetat, er Colour Mix modellen både sterk og lett. Den dristige stilen skaper en sprø fargemiks, og vil utfylle en rekke stiler og personligheter. De er perfekte for en sommerlig tur med venner og uformelt opphold i byens gater.

Wayfarer Flash

smartbuyglasses-flash-ray-ban-wayfarer-new-2smartbuyglasses-flash-ray-ban-wayfarer-new-3

Glitrende, og med et spektakulært flerlagsbelegg, tilbyr New Wayfarer Flash funksjoner som speilglass som reflekterer omgivelsene på en vakker måte. Prøv dem med glass i frisk appelsin eller mintgrønt.

Hvilket par ville du velge? Ta vår quiz og finn de perfekte Ray-Ban Wayfarer i dag.

 

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published.