Med en Lidenskap for briller

Historien bak Ray-Ban Aviator
, / 1973 0

Historien bak Ray-Ban Aviator

SHARE
Historien bak Ray-Ban Aviator

Ray-Ban Aviator solbriller er så ikoniske som de kan bli. Fra sin begynnelse som en del av militært utstyr i 1930, har de blitt et av det mest utbredte motetilbehøret i verden, lett gjenkjennelige og aldri feil. Etter å ha utviklet seg fra å være militære briller til uformelle, sivile briller, har stilen til Ray-Ban Aviator gått en lang vei for å gjøre solbrillene til et motetilbehør blant folk flest.

Til tross for det alle tror, så var det ikke Ray-Ban som oppfant pilotformen for solbriller. Men de har absolutt gjort Aviator-modellen til et verdensberømt fenomen!

mm5_pilotscarf

Foto: www.juniorflyingaces.co.uk

Under første verdenskrig brukte pilotene store, klumpete briller for å beskytte øynene fra frostskader ved iskalde temperaturer, samt mot vind og støv. De tidlige, åpne cockpitflyene fløy heldigvis lavt og sakte på kun korte turer. Ettersom teknologien utviklet seg, begynte pilotene å lide mer på grunn av den intense blendende solen i stor høyde. Siden vind, støv og kulde ikke førte til bekymring i lukkede cockpiter, var goggles-stilen ute av leken. Slik kunne designerne begynne med å skape noe nytt igjen.

macready_0

John Macready, en American Air Force løytnant som spilte i en avgjørende rolle i utviklingen av Ray-Ban Aviator. (Foto – sandiegohistory)

Amerikas luftfartsløytnant John Macready, den eneste verdensrekordholderen for både høyde og flyvarighet, er en allsidig flypioner. Etter å ha skadet øynene mens han brukte goggles under et forsøk på å slå en høyderekord, kontaktet han Bausch & Lomb. Dette var starten for et produktivt samarbeid som førte til utviklingen av “Antigjenskinns”-modellen, først introdusert i 1936, og senere omdøpt til Ray -Ban Aviator.

Populariteten til disse solbrillene hadde en ekstrem vekst under og etter andre verdenskrig. Det var ikke lite takket være deres tilknytning til det amerikanske militæret. Faktisk, Bausch & Lomb var bare en av flere entreprenører som  lagde innfatninger og glass for amerikansk luftfart, og Ray-Ban var den “sivile” merkevaren fra samme selskap, noe den ble værende frem til 1999.

ray-ban-aviator-1

Marlon Brando i “The Wild Ones”, 1951. (Foto: filmjackets)

I mellomtiden begynte Hollywood å få øynene opp for stilen. Det hele startet med Marlon Brando i filmen The Wild One fra 1951. Ray-Ban Aviator solbriller har vært en flerårig favoritt blant filmstjerner og kjendiser, mest kjent fra braksuksessen Top Gun med Tom Cruise i 1986. Etter nesten 80 år, er Ray-Ban Aviator fortsatt en av de mest populære og mest ikoniske motetilbehør i verden. Deres klassiske design har vist seg å være et fast innslag fra Lagos til Los Angeles, og de viser ingen tegn til å gi slipp på denne berømmelsen.

Aviator kolleksjonen

Selv om den klassiske gullfargede innfatningen kombinert med mørkegrønne glass muligens er den mest typiske modellen, finnes det et bredt spekter av stiler og design merket med Ray-Ban Aviator. Les videre for mer informasjon om de blendende stilene som er tilgjengelige i dag, inkludert de klassiske Large Metal Aviator, Outdoorsman, Flash lenses, Light Ray og Folding Aviator.

Aviator Light Ray II

ray-ban-aviator-5

Ray-Ban Aviator Light Ray II kommer med tre forskjellige funky funksjoner – gjennomsiktige plasinnfatninger, lette titanstenger og flash speilglass. Kombinerer du alt dette, danner de noen virkelig unike solbriller, selv innenfor den mangfoldige Ray-Ban Aviator serien.

 

Aviator Distressed

 

ray-ban-aviator-3

Nyheten for 2015; Ray-Ban Aviator Distressed er faktisk designet for å se gamlere ut enn de er – ser du at innfatningen er ripete og velbrukt? Det er faktisk meningen at de skal se slik ut! Selvfølgelig har ikke de grønne G-15-glassene det samme brukte utseendet. Takket være sidestenger med elfenben på endene, gir Ray-Ban Aviator deg den rette vintagestilen med en gang.

Aviator Full Color

Ray Ban RB3025JM Aviator Large Metal 001Den såkalte Ray-Ban Aviator Full Color kan skryte av en tykkere, farget innfatning som gjør dem lett gjenkjennelige umiddelbart. Selvfølgelig, de store tåreformede glassene er alltid den viktigste funksjonen, men den subtile følelsen av stil gjør at de skiller seg ut. De kommer i en rekke farger, inkludert rød, grønn, brun og rosa.

 

Aviator Flash Lenses 


Ray Ban RB3025 Aviator Large Metal 112 17

Uten tvil den kuleste av dem alle; Ray-Ban Aviator Flash Lenses har speilglass, noe som er en av de mest dominerende trendene de siste sesongene. For alt vi vet, kombinasjonen av gullfarget innfatning og lyseblå glass er uslåelig, enten du er på stranden eller midt inne i den urbane jungelen. Med disse anvendelige solbrillene vil du aldri føle deg malplassert.

Aviator Large Metal  

Ray Ban RB3025 001

Hvis det ikke er ødelagt, trengs det ingen reparasjon. Tilnærmet uendret siden 1937, er den originale Ray-Ban Aviator kanskje de mest ikoniske solbriller noen gang. Store, 62 mm G-15 glass, gullfarget innfatning og gjennomsiktige endestykker på sidestengene: Dette er de sanne pilot solbriller, fra andre verdenskrig og frem til i dag, og selvfølgelig de som ble bært av Tom Cruise i Top Gun. Like funksjonelle som de er stilige, gir disse brillene bred dekning for øynene. Derfor beskytter de så godt mot solens skadelige stråler.

Ikke sikker på hvilken modell du skal velge? Ta vår quiz for å få ned utvalget:

Med over hundre andre Ray-Ban Aviator modeller på vår nettside, er vi sikker på at du finner et par du vil elske!

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published.