Med en Lidenskap for briller

Fra “reisebrev” til suksessfull moteblogg

Fra “reisebrev” til suksessfull moteblogg

SHARE
, / 1244 0

Bloggen har tatt Ine Kristine Lading med seg helt til Eiffeltårnet i Paris, men hun elsker likevel å sitte på brygga hjemme i Brønnøysund! Les om veien til hennes moteblogg.

moteblogg

Bilde fra inekristine.blogg.no

Jeg startet bloggen inekristine.blogg.no for å oppdatere venner og familie hjemme i Norge på språkreisen jeg dro på i 2013. Mamma syntes det var skummelt å skulle sende meg til andre siden av jorda “alene”, og ville ha bildebevis på at alt var ok med meg hver dag, haha!

Overgangen gikk fint, det var utrolig spennende å se at lesertallene steg og at det plutselig var mange tusen lesere inne og leste det jeg skrev hver dag! Merket fort at dette gikk fra å være en gøy hobby til å bli mer som en jobb, og med dette fulgte mye gøy og mange oppturer.

Det stemmer absolutt at det er mange opp- og nedturer 

Jeg har fått lov til å være med på så utrolig mye givende og gøy på disse årene som blogger.

Som da jeg i fjor sjekket inn i øverste etasje på et vannvittig flott hotell rett ved Eiffeltårnet. Deretter fikk jeg beskjeden om at “everything is paid for you by us, enjoy your stay and welcome to Paris Mademoiselle Ine”, fikk jeg helt frysninger og tenkte jøss – I made it!

Det er så klart mange slike gøye og overveldende øyeblikk, man får mye “gratis” og det kan nok fort se ut som man lever ut drømmen som blogger. Bak det hele ligger det regnskap, skatter, avgifter, lange dager foran pc-skjermen og uendelig mange e-poster.

Misunnelse er uunngåelig

Det er heller ikke til å komme unna at det blir litt misunnelse i lufta. Spesielt de første årene jeg blogget var det en del hat rundt det at jeg fikk så mye spennende sponset.

Celine solbriller

Her med Celine briller fra SmartBuyGlasses

Det toppet seg vel da jeg fikk førerkortet delvis gratis, og måtte forsvare dette for en hel gjeng blogglesere som lirte av seg den ene frasen etter det andre om hvor urettferdig det var.

Selvfølgelig forstod jeg at det var urettferdig at jeg skulle få gratis noe som de andre måtte spare til, men jeg gjorde en jobb i retur og måtte bare tenke at: “Dere er velkommen til å starte en blogg selv og gjøre det så bra at dere også ville fått førerkort sponset, det er ingen som stanser dere i det”, og akkurat det er det svaret jeg må ha i bakhodet når noen slenger med fraser som at “jeg også vil starte blogg og få alt gratis”, for det er noe jeg har hørt mye på. 

bloggerBilde fra inekristine.blogg.no

Den største tilfredsstillelsen av å blogge er nok det å få uttrykke seg gjennom både bilder og tekst, og å få tilbakemeldinger på at det jeg gjør er bra. Selv er jeg veldig glad i å skrive, og jeg merker selv at med årene frister det mer og mer å kun uttrykke seg med ord. Gjerne om mer seriøse tema enn det bloggen har handlet om fra før. Skal heller ikke legge under en stol at det frister meg å skrive bok, for jeg har mye på hjertet…

En snøball i oppoverbakke

Hva jeg tror er den beste strategien som fungerte bra for å trekke mer trafikk til bloggen min? For meg har det nok vært som en snøball i nedoverbakke –  jeg startet med noen ideer om hva jeg ville gjøre, og derfra har det gått litt av seg selv. Det har alltid vært viktig for meg å være autentisk og prøve å gjøre min egen greie, selv om det nok ofte blir mye likt der ute i bloggverdenen.

Jeg mener selv bloggen og Instagram er hovedplattformene for meg, og de har begge bidratt med at jeg har kommet meg dit jeg er i dag. For det kommende året har jeg noen store endringer i vente, og dere bør nok følge godt med på bloggen de kommende ukene for å få med dere hva det er jeg planlegger å gjøre.

Hva som inspirerer stilen min…

Når det gjelder min egen stil, så blir jeg alltid mest inspirert av “mannen på gata”, og elsker å suge til meg alt av inspirasjon fra mennesker gatelangs når jeg er ute på reiser. Senest forrige uke, som da jeg var i København og fikk se gatene fylt av Københavnspiker på sykkel med kreative og inspirerende antrekk.

Stilen min vil jeg kalle ganske mainstream, om det er lov å si det slik. Jeg følger trender og prøver å være tidlig ute med å se mønsteret i hva som blir populært og hva som blir trendene fremover. Det er veldig gøy å se hvordan vi henger oss opp i tidligere årstall og moter fra gammelt av. Jeg elsker derfor å se tilbake på antrekk mamma brukte på for eks. 90-tallet, og dra inspirasjon fra dette.

Måtte le da jeg fant et nesten identisk antrekk som mamma brukte på et bilde fra det året jeg ble født, og til hva jeg hadde på meg den dagen jeg så på bildet. Vi var så like!

Briller er for meg et statement-tilbehør

De passer til de aller fleste antrekk. Kan gjerne si at de setter prikken over i’en, og mange ganger gir et ekstra touch til dagens antrekk.

Det er dessuten herlig å ha solbrillene for hånden om solen skulle titte frem, ikke at det skjer så ofte her i byen blant de 7 fjell, men man vet aldri!

Angående min personlige smak innen briller: For det første har jeg veldig mange solbriller, og har nok vært opphengt i det siden jeg var liten og fikk mine første rosa hjerte-solbriller av pappa.

Celine solbriller

De første jeg kjøpte av kvalitet ble ganske “safe”, siden jeg la mye penger i dem og ville de skulle passe til alt. Men etter det har jeg åpnet horisonten litt, og mitt siste innkjøp var et par med speilglass som har litt crazy form og lyser opp i sølv. De er så kule!

Dior solbriller

Jeg aner egentlig ikke hvilke brilletrender vi vil se fremover, men vet at de typiske Dior med speilglass og kantete form er veldig i motebildet akkurat nå. Kanskje dras denne trenden enda lengre? Eller kanskje går det tilbake til det mer klassiske og gamle kjente? Uansett, det er spennende å følge med!

Ray-Ban solbriller

La oss bli litt mer personlige…

Klokken er 4 på lørdagsnatten, og jeg har nettopp kommet tilbake fra en vennefest… På den tiden av døgnet spiser jeg aller helst ost- og chillipølse fra 3-kroneren her i Bergen, de smaker som en fest, og man får alltid et iskaldt glass hjemmelaget saft med på kjøpet.

Om jeg har noen unike talenter, så kan jeg nevne at jeg er et naturtalent i Beer-pong, og faktisk veldig flink til å strikke. Strikket min første Mariusgenser for noen år siden, og den ble faktisk ikke så verst! Grandma-material right here, haha!

Thor Heyerdahl er en berømt person som jeg kunne tenkt meg å gå på kafè sammen med, fordi han alltid vil være et av forbildene mine. Må jeg derimot velge en levende person, så ville jeg tatt en kaffe med Barack Obama og diskutert verdensproblemer.

Tre ting i vesken jeg ikke kan leve uten? Carmex, solbrillene mine og paraply. Bor tross alt i Bergen, så sistnevnte er det faktisk krise å glemme hjemme. Det har hendt og jeg har lært det på den harde måten…

Mitt favorittsted i verden er i solnedgang på brygga hjemme i Brønnøysund. Ved soloppgang er stedet Pier 39 i San Fransisco, og på natten foretrekker jeg fra Ulriken når Bergen glitrer med tusen lys langt, langt der nede.

Bunaden min, verdens fineste blå nordlandsbunad, er den fineste gaven som jeg har mottatt!

iBilde fra inekristine.blogg.no

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published.