Med en Lidenskap for briller

Er du klar for nye opplevelser i høst?

Er du klar for nye opplevelser i høst?

SHARE
, / 634 0

Nå er det altså høst, og for noen, jaktsesongen for tur. Ja, finnes det egentlig en bedre årstid enn akkurat nå til å ta beina fatt og nyte alle de herlige høstfargene ut i naturen? Med geværet eller fotoapparatet over skuldra (alt etter smak og behag) og med friskt mot og frisk luft i lungene.

Fremsidebilde: www.rosalilium.com 

høst

Bilde av aliexpress.com

La oss bare innse det, vi bruker gjerne en liten formue på sportsutstyr og klær. I løpet av årene vil den typisk fjellfarer ende opp med diverse teltutstyr, fjellsko, regnklær, ullundertøy i ypperste kvalitet og kanskje en haug av utstyr til bikkja i tillegg! Men om vi ser på alt dette utstyret, så mangler noe av det aller viktigste for en fin naturopplevelse i høst; nemlig gode solbriller.

Solbriller som gir deg et fargespekter utenom det vanlige, motvirker ubehagelig gjenskinn og som ikke dugger på grunn av fuktig eller kaldt vær.

Nyt en klar høst

Det er her SmartBuyGlasses kan komme deg til unnsetning. Gode solbriller trenger ikke å koste deg skjorta, spesielt ikke når du kjøper dem på nettet. I tillegg til å beskytte øynene dine, kan solbrillene også gi deg en mer nøyaktig naturopplevelse. Enkelte glassfarger kan faktisk forbedre dybdesynet og øke synsskarpheten, særlig når du oppholder deg under sterk sol. Dette kan også hjelpe deg til å få øye på den aller gjeveste hjorten i skogen, enten du skal ta bilde av den eller felle den.

De aller beste solbrillene til dette formålet kommer i wraparound-stil, altså tettsittende solbriller som motvirker at lyset slippes inn fra sidene.

høst

Solbriller med polariserte glass er et must. De er utformet for å redusere gjenskinn fra reflekterende overflater som vann eller snø, og skaper samtidig en helt annen fargegjengivelse enn vanlige glass. Ute i naturen kan det også være praktisk å ta med seg et par sammenleggbare solbriller, slik at de ikke går i stykker om du trenge å legge dem i sekken eller lommen når sola har gått ned.

Livet i villmarka kan ofte være tøft og utfordrende, og da kan det være en idè å skaffe seg støtsikre glass med antiripebelegg. Slik får du et par solbriller som overlever selv den tøffeste ekspedisjonen eller jaktturen.

Glassfarge

En annen ting å tenke på, er valg av glassfarge. Brune- eller oransjefargede glass har en rød fargetone som er kjent for å forbedre fargekontraster. Disse er best egnet for sport eller andre aktiviteter hvor nøyaktig dybdesyn er viktig, for eksempel til jakt, fiske og båtliv.

på tur om høsten

De fleste tror at jo mørkere objektivene er, jo bedre er UV-beskyttelsen. Du vil derfor bli overrasket over å oppdage at fargen på glassene ikke har noen sammenheng med hvor mye beskyttelse du får. Nyansene i glasset spiller fortsatt en viktig faktor når det gjelder den visuelle ytelsen. Noen farger er mer egnet for visse aktiviteter enn andre, så derfor er det lurt å vurdere hvilken glassfarge som vil fungere best for din aktivitet.

speilglass til høst

Bilde av wallpaperhi.com

Generelt sett er mørkere glass et godt valg hvis du er ute etter glass som reduserer gjenskinn, uten å endre på fargegjengivelsen.

Disse glassene er et godt valg hvis du bruker solbriller hele dagen. Grønne glass er også fine å bære hele dagen gjennom. De beskytter øynene dine, samtidig som de gir deg den visuelle opplevelsen som ligner mest på vårt naturlige menneskesyn.

Fargeforbedring gjelder ikke bare helfargede glass. Fargeskiftende glass, også kjent som fotokromatiske glass, er også tilgjengelige. Disse glassene blir mørkere når de er direkte utsatt for UV-lys og gjennomsiktige når de ikke er utsatt for slikt lys. Dette er svært praktisk hvis du skifter ofte mellom å være innendørs og utendørs.

Høst = tre

Dersom du elsker skogen og årstiden høst, så kan du like gjerne kaste deg på trenden med solbriller i tre. De gir en herlig naturlig følelse som gjør at du går i ett med naturen!

httpwww.smartbuyglasses.nodesigner-sunglassesWoodys-BarcelonaWoodys-Barcelona-Hiroto-044-274784.html

 

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published.