Med en Lidenskap for briller

Fra fashionblogger til Top Model Scandinavia

Fra fashionblogger til Top Model Scandinavia

SHARE
, / 1227 0

 Jeg ble inspirert av venner til å starte min første blogg, men det var tiden på journalistikklinja og jobben i KK.no som fikk meg til å ville drive med dette mer profesjonelt.

fashionblogger

Bilde fra bloggen benedicte.femelle.no


Benedicte Haugaard (25) er en av våre første samarbeidspartnere og først ute med å fortelle om sitt liv som fashionblogger. Les om den spennende utviklingen hun har hatt etter at hun tok tastaturet fatt!

Jeg blogget litt før jeg begynte på journalistikkutdanningen, men det var etter at jeg begynte på den, og deretter begynte å jobbe for KK.no, at karrieren virkelig kickstartet. Folk la mer merke til meg, jeg hadde mer kunnskap om tekst og bilder, og jeg lærte å skrive magasinjournalistikk som folk likte. Det var da jeg bestemte meg for å opprette et nettsted hvor jeg kombinerte dette med personlig tekst og bilder for å skape en god, personlig blogg; benedicte.femelle.no.

Det beste med å være fashionblogger

Den største tilfredsstillelsen som fashionblogger er helt klart å kunne styre sin egen hverdag og lage sine egne regler og rutiner for arbeidet. Det å kunne legge igjen arbeidstimer i noe som kun er DITT, istedenfor å kaste bort tid på å bygge opp en annen persons bedrift og økonomi. Det gir en helt annen yrkes-stolthet å bygge opp noe eget enn det å jobbe under andre.

Den største utfordringen

Den største utfordringen har helt klart vært å få følgere som blir med deg hele veien, men jeg skal innrømme at det også var tungt å få bloggen opp på beina igjen etter å hatt to måneder nedetid mens jeg spilte inn Top Model Scandinavia i Portugal i sommer. Jeg blogger selvfølgelig om mote, skjønnhet, interiør og trening slik som alle andre – det er rett og slett fordi det er det som interesserer meg, og fordi det er i det kommersielle pengene ligger. I tillegg til dette sper jeg på med spennende og kanskje til tider provoserende samfunnsdebatter og journalistikk, samt litt hverdagsprat.

Nå om dagen skal jeg innrømme at det er veeeldig mye “Top Model” på plakaten, men det ser ut til at folk liker det også!

fashionblogger

Bilde fra bloggen benedicte.femelle.no

Det handler om balanse

Jeg tror man må ha et balansert forhold mellom det personlige og det kommersielle for at suksessen som fashionblogger skal vokse, og i tillegg ha en god connection med leserne sine. Jeg er overfladisk på Instagram, personlig på Snapchat og har valgt en mellomting på bloggen, og det ser ut til å fungere.

Man må tørre å pepre innleggene sine og være litt tøff i trynet innimellom alt det rosa, ellers blir det fryktelig kjedelig.

Bloggen har helt klart vært viktigst av alle plattformer, og den vil alltid være min første prioritet. I det siste har Snapchat tatt litt over, og jeg tror det er fordi folk liker å se hverdagen min i levende bilder – gjerne litt usminket og uten noe særlig filter. Her snapper jeg oppturer og nedturer, og folk følger med som besatt. I år har jeg som sagt deltatt i Top Model Scandinavia, så det blir veldig mye Top Model i år, både på blogg og i sosiale medier!

fashionblogger

Bilde fra bloggen benedicte.femelle.no

Tiden fremover…

Jeg har mange planer fremover – så både blogg, Snapchat og Instagram kan det være gøy å følge med på. Jeg har blant annet lagt ut en del “behind the scenes” innlegg, og deler litt hemmeligheter rundt hele reality-tv innspillingen, og leserne ser ut til å elske det.

Jeg har forsøkt å gjøre meg uavhengig av andre mennesker og tar som oftest bildene selv. Noen ganger får jeg hjelp av venninner eller samarbeidspartnere/sponsorer, men jeg klarer meg godt på egenhånd. Etterhvert som bloggen blir større og større, vil jeg nok trenge flere rundt meg som kan hjelpe meg med foto, men det håper jeg løser seg.

Jeg har ingen stilikoner jeg følger slavisk med på, men av idoler er Iskra Lawrence et “goal” – rett og slett fordi hun er personlig, tøff, uphotoshoppet, curvy, stolt av seg selv og helt naturlig. På den motsatte siden har vi Khloe Kardashian, som ikke akkurat er naturlig, men jeg beundrer henne for hennes styrke, hva hun har fått til og selvfølgelig den sprø personligheten hennes. Jeg følger mange skandinaviske blogger, og kan vel kanskje nevne svensktoppen Kenza Souiten, Fanny Lyckman og Angelica Blick som store favoritter.

Khloe Kardashian

Iskra Lawrence – Bilde av www.popsugar.com

Briller er dødskult!

Jeg syns briller er dødskult, og kunne nesten ønske jeg hadde synsproblemer så jeg kunne brukt noen edgy nerdebriller med fet, firkantet innfatning til daglig.

Gucci

Bilde fra bloggen benedicte.femelle.no

Foreløpig får jeg nøye meg med noen kule shades istedenfor! En tommelfingerregel mange følger er jo at brillene ikke synes like godt om man velger glass uten innfatning. Men det er sååå feil! Briller SKAL ha innfatning. Gjerne en tykk, sort en!

Nå bruker jeg jo ikke briller annet enn for beskyttelse mot solen, men jeg liker store briller. Enten pilot, eller litt 70-talls retro look. Jeg har et par kule pilotbriller fra Gucci og noen kule, leopardmønstrete Prada-briller. Disse er foreløpig mine all-time favoritter. Jeg liker det rene, og faller derfor ofte for sort og brunt, men i det siste har jeg blitt glad i blått brilleglass og rosegullfargede rammer. Jeg har selvfølgelig gått på noen eBay-bommerter og endt opp med noen helsprø briller som jeg ikke kan bruke andre plasser enn på festival, men det har jo sin egen sjarm det også!

Jeg føler man tar et trygt valg om man går for den firkantede nerdebrillen eller den retro-aktige cateye-formen. Av solbriller ser den klassiske Ray-Ban brillen ut til å komme tilbake – ikke pilotbrillene, men Ray-Ban Clubmaster, den som har kraftigere innfatning over øyet enn under. Det ser fortsatt ut til å være store briller, gjerne i en rund form som er i trendbildet. I sommer var det greit med firkantede og sirkelrunde briller, men nå skal de være mer ovale og ikke helt Ozzy/John Lennon.

La oss bli litt mer personlige…

Om jeg er på vei hjem en lørdagsnatt kl. 04.00 så tyr jeg til en kebab om sjappa er åpen. Om den er stengt blir det tigerburger på Esso, selv om jeg aldri klarer å spise mer enn halve. Altså.. hva skal man med 330 gram?! Om jeg er hjemme så snoker jeg i skapene etter sjokomelk og potetgull – noe jeg sjeldent finner. Jeg legger meg dessverre ofte med tom mage og våkner som regel SKIKKELIG fyllesyk og dehydrert…

fashionblogger

Bilde fra bloggen benedicte.femelle.no

Følgerne mine vet nok hva mine hobbyer og interesser er, men jeg kan jo nevne at jeg ELSKER å sove i telt og dra på camping og festivaler! Det er ikke veldig typisk rosablogger å like, kanskje? Jeg er også ganske flink til å synge, men jeg synger ALDRI foran noen. Også spiller jeg fotball, noe jeg har gjort i tolv år.

Av teite talenter kan jeg jo nevne at jeg får en hel snusboks inn i munnen – og i tillegg klarer å lukke den igjen.

Av alle berømte personer jeg kunne tenkt meg en tur på kafè sammen med, må det bli Kardashian-søstrene. Ikke fordi de er så jævlig spennende, men rett og slett fordi jeg hadde hatt verdens kuleste selfie på telefonen i etterkant. Haha!

Hvilke tre ting i vesken jeg ikke kan leve uten? I stedenfor å si mobil, headset og nøkler som alle andre sikkert gjør, skal jeg heller si noe annet. Tamponger, dagbok/almanakk og penn er VIRKELIG nødvendig.

Mitt favorittsted er ytterst på Kotøya på Skjelsvik i Porsgrunn. Der har jeg tilbragt mye tid! Dessverre er det ikke lov til å telte der. Hehe.

Den fineste gaven jeg har mottatt er faktisk et brev jeg fikk av en kjæreste. Et langt, søtt og personlig brev. Det er de personlige gavene som er de beste.

Mine favoritter

SOLBRILLER

Prada-PR27NS-MINIMAL-BAROQUE-

Celine-CL-41755-Audrey

Marc-By-Marc-Jacobs-MMJ-479S-J5G

BRILLER

Roberto-Cavalli-RC-752-NIKA-048

Michael-Kors-MK8007-WHITSUNDAYS-3009

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published.