Med en Lidenskap for briller

Briller som blokkerer blått lys: Hvordan de forbedrer vår søvn
, / 8578 0

Briller som blokkerer blått lys: Hvordan de forbedrer vår søvn

SHARE
Briller som blokkerer blått lys: Hvordan de forbedrer vår søvn

Søvn er en vakker ting, er du ikke enig?

I forhold til vår fysiske og mentale helse, har den mange fordeler som vi trenger for å leve et sunt liv i hverdagen. Ettersom våre liv stadig blir mer travle, har vi en tendens til å tilbringe sene kvelder ved kontorpulten eller over studiene borte på biblioteket. I dag er det søvnen som alltid er den første til å ofres når vi har mer presserende saker for hånden. Dessverre kan disse vanene påvirke søvnmønsteret vårt på en svært skadelig måte.

Hva er blått lys?

Når vi tilbringer lange kvelder med å se på mobiltelefoner, nettbrett eller dataskjermer, vil kroppen vår absorbere store mengder av det som kalles “blått lys”. Blått lys er det lyse, kunstige lyset som er produseres av LED-skjermer, og som nå inngår i de fleste av dagens moderne teknologiske enheter. Selv om det øker vår oppmerksomhet i løpet av dagen, kan det blå lyset som absorberes i løpet kvelden, faktisk ha en svært negativ effekt på kroppens naturlige klokke, altså vår “døgnrytme.

Når dagen går mot kveld og det blir mørkt ute, starter hjernen vår med å produsere et naturlig kjemikale som kalles melatonin. Dette signaliserer til kroppen vår at det er på tide å gå til sengs. Men studier har vist at den korte lysbølgelengden som LED-skjermer avgir, faktisk virker hemmende på den naturlige produksjonen av melatonin. Dette er grunnen til at vi kan oppleve symptomer på søvnløshet etter å ha jobbet sene kvelder.

briller for god søvn

 

 

 

 

 

 

 

Nå, jeg vet hva du tenker: “Jeg ønsker faktisk å fortsette med å jobbe på kveldene, så da er jeg vel dømt til å ha et søvnløst liv for alltid?” Vel, da jeg er glad for å kunne fortelle deg at det faktisk finnes en løsning for alle dere arbeidsnarkomane der ute!

Briller som stenger ute blått lys

Det finnes faktisk en enkel og samtidig stilig måte for å bekjempe disse ekle blå LED-lysene. De kalles briller som blokkerer blått lys, og de er et godt naturlig hjelpemiddel for personer som lider av søvnmangel eller har søvnproblemer etter å ha jobbet om natten. Idéen kom opprinnelig fra NASA, der gule glass ble spesialdesignet for å blokkere blå LED-lys og skadelige UV-stråler som forstyrrer vårt naturlige melatonin-inntak. I utgangspunktet fungerer de gule glassene gjennom å filtrere ut det blå lyset fra det synlige fargespekteret. Det eneste du trenger å gjøre, er derfor å bruke dem mens du jobber om natten, og du vil snart møte deg selv i drømmeland! Du kan også bruke disse brillene i løpet av dagen, for uavbrutt beskyttelse.

Merkevaren Gunnar produserer briller som er egnet for både blokkering av blått lys og UV-beskyttelse. Du kan sjekke ut alle Gunnar brillernettstedet SmartBuyGlasses.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published.